Ψαλίδι στη φαρμακευτική δαπάνη του Γ.Ν. Βόλου

Επισημαίνει με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, λόγω έλλειψης κονδυλίων, επισημαίνει με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει ότι το ποσό, που απομένει για τους υπόλοιπους τρεις μήνες του 2016 και αφορά στην προμήθεια φαρμάκων, είναι μόλις 450.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μικρό ποσό, το οποίο περιορίζει το έργο των ιατρών στις κλινικές του νοσοκομείου. Οι ιατροί του Γ.Ν. Βόλου βρίσκονται με δεμένα τα χέρια, καθώς αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα πολυάριθμα περιστατικά, λόγω της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.
Η ετήσια εγκεκριμένη φαρμακευτική δαπάνη για το Γ.Ν. Βόλου ανερχόταν στο ύψος των 4,3 εκ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή, τα εναπομείναντα 450.000 ευρώ, που διατίθενται για το σκοπό αυτό, δεν επαρκούν, για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου μέχρι το τέλος του έτους.
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό, με ποιον τρόπο θα καλυφθούν οι φαρμακευτικές ανάγκες του Γ.Ν. Βόλου, δεδομένου ότι το ποσό που απομένει δεν επαρκεί μέχρι το τέλος του έτους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.