Σήμερα στο ΤΕΕ η ιδρυτική συνέλευση της κίνησης «Πάμε μαζί για το Βόλο»

Με στόχο να συσπειρωθούν άνθρωποι που οραματίζονται για την πόλη μας

Για σήμερα Σάββατο, στις 18.30 στο ΤΕΕ Μαγνησίας έχει προγραμματιστεί η ιδρυτική συνέλευση της νέας δημοτικής κίνησης «Πάμε μαζί για το Βόλο», που βασίζεται στον κορμό των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων και έχει στόχο «να ανατρέψει το αυτοδιοικητικό κατεστημένο της πόλης».

Ήδη η κίνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα την διακήρυξη, που θα διαμορφωθεί και θα εγκριθεί στη σημερινή συνέλευση, στην οποία αναμένεται να παραβρεθεί πλήθος κόσμου. Ακόμη, στελέχη επισημαίνουν ότι το όνομα της παράταξης είναι προσωρινό, μέχρι να υιοθετηθεί απ’ όλους το νέο, που θα είναι και οριστικό.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο Ιάσονος Αποστολάκης τόνισε ότι μέσα από τη συζήτηση θα επιδιωχτεί να συσπειρωθούν άνθρωποι που οραματίζονται την πόλη μας ανθρώπινη, με ένα φιλικό περιβάλλον για το δημότη και που θέλουν να συμμετέχουν σε μια μάχη για μια αξιοπρεπή καθημερινή ζωή, με έναν ανοιχτό, δημοκρατικό δήμο.

Τόνισε δε ότι το ξεκίνημα της προσπάθειας, γίνεται σιγά – σιγά ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για συζήτηση με άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και άλλες ομάδες ανθρώπων που συμμετέχουν ή θέλουν να εμπλακούν στα κοινά.
Στη διακήρυξη αρχών της παράταξης απευθύνεται πρόσκληση στους συμπολίτες για συνεργασία, με σκοπό τη δημιουργία της νέας πλατιάς συμπαράταξης με σαφές Κοινωνικό και Αυτοδιοικητικό πρόσημο «για να δούμε τον Βόλο με όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες που τον απαρτίζουν, μια ανοιχτή, σύγχρονη, Ελληνική και Ευρωπαϊκή πόλη. Διατηρώντας και εξελίσσοντας την πλούσια παράδοσή του, υπερβαίνοντας ξεθωριασμένα Αυτοδιοικητικά σχήματα που εξάντλησαν στο πέρασμα του χρόνου, τις δυνατότητές τους», όπως αναφέρεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.