Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι κάτοικοι της Πορταριάς, κάνοντας λόγο για «πόλεμο» από τη Δημοτική Αρχή Βόλου

Αγωγή από επιχειρηματία της περιοχής κατά του Δήμου Βόλου για δυσφήμηση της Πορταριάς

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι κάτοικοι της Πορταριάς εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα του νερού, όπως αποφάσισαν χθες στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον πόλεμο, όπως λένε και οι ίδιοι, που κάνει η Δημοτική Αρχή Βόλου κατά του χωριού. Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Απόστολου Μαλαματίνη ο οποίος προσκλήθηκε σε αυτή. Πέρα από τη νομική συνδρομή που θα ζητήσουν από δικηγόρο προχωρώντας όπως είπαν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, θα πάνε και στον εισαγγελέα ζητώντας την παρέμβασή του για το θέμα του νερού.

Στο κάλεσμα του Τ.Σ. Πορταριάς ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες πολίτες από την Πορταριά, τη Μακρινίτσα, τις Σταγιάτες, το Κατηχώρι, τη Δράκεια και άλλες περιοχές για τις οποίες το νερό είναι ζωτικό συστατικό για την καθημερινότητά τους και την ποιότητας της ζωής τους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Τ.Σ. Πορταριάς μιλώντας στους συγκεντρωμένους, «η τοπική κοινότητα Πορταριάς δέχεται μια από τις χειρότερες μορφές επίθεση, από τον ίδιο τον Δήμο Βόλου, σαν τη Μήδεια που διαμελίζει τα παιδιά της, με το κλείσιμο των κοινόχρηστων βρυσών. Σήμερα ζούμε έναν πόλεμο λάσπης, προπαγάνδας αλλά και ανηθικότητας εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής. Αυτούς που εμείς αναδείξαμε, οι απλοί πολίτες. Δεν ανάδειξαν αυτοί το χωριό μας. Δεν δημιούργησαν υποδομές. Δεν συντήρησαν αυτές τις υποδομές που υπήρχαν. Το μόνο που μας κάνουν είναι πόλεμο. Ο πόλεμος αυτός διεξάγεται σε τρεις τομείς. Στην ποιότητα του νερού, στην ποσότητα του νερού και στην σπίλωση όλων των κατοίκων του χωριού.

“Ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ έκλεισε της κοινόχρηστες βρύσες, με τη συνδρομή της αστυνομίας, χρησιμοποιώντας απειλές και ύβρεις , όπως σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξή ερωτήθηκε «τι θα πίνουν (σ.σ. οι Πορταρίτες)» απάντηση «δεν με νοιάζει, ας πίνουν ξύδι». Όπως ανέφερε ο κ. Ρηγώνης σε πρόσφατες αναλύσεις που έχουν γίνει στην περιοχή η ποιότητα του νερού ήταν άριστη, πριν ακόμη γίνει οποιαδήποτε χλωρίωση από τη ΔΕΥΑΜΒ. «Οι κοινόχρηστες βρύσες είναι επιβαρυμένες, στα σπίτια μας είναι κατάλληλο; Τι παίζεται πίσω από την πλάτη μας» συμπλήρωσε ο κ. Ρηγώνης.

Στη συγκέντρωση τον λόγο πήραν αρκετοί κάτοικοι της Πορταριάς και άλλων χωριών του Πηλίου, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε όσα θέλει να εφαρμόσει η ΔΕΥΑΜΒ τα οποία όπως λένε οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Μάλιστα ακούστηκαν απόψεις ακόμη και για την επιδίωξη να αυτονομηθεί η Πορταριά από το Δήμο Βόλου. Στο μεταξύ όπως δήλωσε κάτοικος που δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά στην περιοχή, χθες κατέθεσε μήνυση κατά του Δήμου Βόλου για τη διαχείριση του θέματος με τον νερό καθώς και για δυσφήμηση της περιοχής, χωρίς ωστός να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να συστήσουν επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα χωριά του Πηλίου που ανήκουν στο Δήμου Βόλου και εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν:
1. Καθαρισμό όλων των δεξαμενών, παρουσία εκπροσώπου του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Πορταριάς, εντός ορισμένων προθεσμιών
2. Το άνοιγμα όλων των βρυσών μετά την έγκριση των αποτελεσμάτων των μικροβιολογικών εξετάσεων
3. Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους καταναλωτές για την ποιότητα του νερού της Πορταριάς, σταματώντας τον πόλεμο δυσφήμησης για το χωριό μας και προωθώντας σχετική διαφήμιση για την ποιότητα του νερού.
4. Να σταματήσει η χλωρίωση του νερού της Πορταριάς εξ’ ολοκλήρου.

Το ψήφισμα θα κατατεθεί προς υπογραφή από τους κατοίκους της περιοχής από την προσεχή Τετάρτη και ακολούθως θα κατατεθεί στη ΔΕΥΑΜΒ και στο Δήμο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.