Συλλήψεις 74χρονης και του 26χρονου εγγονού της για τη φωτιά στον Άγ. Λαυρέντιο

Μια ηλικιωμένη γυναίκα και τον 26χρονο εγγονό της, που το μεσημέρι έκαναν αγροτικές εργασίες, με καθαρισμό ξερών χόρτων, που προσπάθησαν να κάψουν αλλά η φωτιά ξέφυγε και κινδύνεψαν σπίτια, συνέλαβαν οι πυροσβέστες.
Η 74χρονη γυναίκα και ο νεαρός εγγονός της, παραδέχτηκαν την πράξη τους και οδηγήθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ενώ υπάρχει επικοινωνία με τον εισαγγελέα, που καλείται να τους απαγγείλει κατηγορία.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 12.50 το μεσημέρι στη θέση Αγ. Νικόλαος, πριν τα πρώτα σπίτια του χωριού και, λόγω των δυνατών ανέμων, κινδύνεψαν σπίτια, αλλά ευτυχώς, η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και δεν χάθηκε περιουσία.

Στο χωριό βρέθηκαν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, της Π.Υ. Λάρισας και της Π.Υ. Καρδίτσας με 30 πυροσβέστες (δύο πεζοπόρα τμήματα), που έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες. Τελικά η φωτιά περιορίστηκε και στις 6 το απόγευμα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αφού έκαψε καρυδιές, μηλιές, πουρνάρια, βάτα και ξερά χόρτα, σε έκταση περίπου 15 στρεμμάτων, ενώ στην κατάσβεση συνέδραμα και ο Δήμος Βόλου με ένα πυροσβεστικό όχημα.

Στο σημείο της πυρκαγιάς θα παραμείνουν όλη τη νύχτα τα δύο πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών, διότι υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, λόγω του αέρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία
Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου αναφέρεται ότι σήμερα 06-10-2017 και περί ώρα 12:50’, εκδηλώθηκε αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή του Αγ. Λαυρεντίου Μαγνησίας. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών κι έκαψε αγροτοδασική έκταση περίπου 15 στρεμμάτων, σε ιδιαίτερα επικλινές έδαφος. Προς στιγμή η πυρκαγιά απείλησε σπίτια στο χωριό του Αγ. Λαυρεντίου, ωστόσο λόγω της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής ο κίνδυνος απεφεύχθη.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 9 υδροφόρα οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και συνολικά 39 άνδρες, με επικεφαλής το Διοικητή της Π.Υ. Βόλου, Πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου.

Το συμβάν τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Στα πλαίσια του ανακριτικού έργου, έγινε προσαγωγή δύο ατόμων μιας γυναικός της Λ.Α. 74 ετών κι ενός ανδρός του Γ.Σ. 26 ετών, οι οποίοι διενεργούσαν αγροτικές εργασίες, μεταξύ των οποίων και καύση κλαδιών, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στην περιοχή μας και για πολλοστή φορά επισημαίνουμε ότι από την Υπηρεσία μας επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα με ύψος κατ΄ ελάχιστον τα 1500 ευρώ.

Τονίζεται ότι ως τις 31/10 βρισκόμαστε σε διάρκεια αντιπυρικής περιόδου κι ως εκ τούτου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΥΣΗ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.