Τα προσφυγόπουλα ξετρελάθηκαν με τη θερμή υποδοχή των Βολιωτών

Κανονικά από Δευτέρα το πρόγραμμα στο σχολείο

Το όνειρό τους να πάνε σχολείο έγινε πραγματικότητα την τελευταία εβδομάδα για τα προσφυγόπουλα από τη Συρία που μένουν στη δομή φιλοξενίας «Μόζας» και από τη Δευτέρα μπαίνουν πλέον στο κανονικό πρόγραμμα μαθημάτων, μετά το τριήμερο προσαρμογής με μειωμένο ωράριο.
Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» η Μάγδα Βίτσιου η συντονίστρια του προγράμματος εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα, που τόνισε ότι το κλίμα ήταν θετικό για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία, ενώ η ανταπόκριση των Βολιωτών και των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη. Τα παιδιά έχουν μπει στις αίθουσες, ξεκίνησαν τα μαθήματα των Ελληνικών με πολύ μεγάλη χαρά και συμμετοχή, τόνισε.
Η κ. Βίτσιου είπε ότι τα προσφυγόπουλα ανυπομονούσαν να πάνε στο σχολείο, και αυτό φάνηκε από το τέλος Οκτώβρη που έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα μη τυπικής εκπαίδευσης και η οργάνωση της τυπικής εκπαίδευσης, που έλεγαν ότι ήθελαν πάρα πολύ να πάνε στο σχολείο.

Ελληνικά με παιγνιώδη τρόπο
«Όταν για μεγάλο διάστημα δεν ακολουθούν μια ρουτίνα με πρόγραμμα κουράζει αυτή κατάσταση», τόνισε η συντονίστρια που συμπλήρωσε ότι από τέλος Οκτώβρη είχαν ξεκινήσει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας, με παιγνιώδη τρόπο στη δομή φιλοξενίας «Μόζας», σε συνεργασία με τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Ακόμη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γίνονται μαθήματα δραματικής τέχνης, δημιουργικής απασχόλησης και διδασκαλίας Ελληνικής και τα παιδιά έχουν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο.
«Ήδη επικοινωνούν στα Ελληνικά με το βασικό επικοινωνιακό λεξιλόγιο και θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τη θερμή υποδοχή του κόσμου, τους αρέσει πολύ η δασκάλα τους που έχει εμπειρία στις τάξεις υποδοχής και της διδασκαλίας της Ελληνικής σε ξένους και νομίζω ότι θα πάει καλά η χρονιά και τα παιδιά θα έχουν όφελος στην ψυχολογία τους και στο μαθησιακό αποτέλεσμα», δήλωσε η κ. Βίτσιου.
Οι τρεις πρώτες μέρες των παιδιών στο σχολείο ήταν με μειωμένο ωράριο της προσαρμογής και από Δευτέρα θα ξεκινήσουν κανονικά το ωράριο μέχρι τέλος της χρονιάς, όπως στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, με λειτουργία στο απογευματινό τμήμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.