Βλιώρας: «Εγώ κατέβασα το πανό της Νίκης Βόλου με τη φλεγόμενη Σμύρνη»

Προκλητική η στάση του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ

Το γεγονός ότι με τη δική του απόφαση κατέβηκε το πανό της Νίκης Βόλου που είχε αναρτηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργος Βλιώρας. Σύμφωνα με ανθρώπους τη διοίκησης της Ερασιτεχνικής Νίκης, είχε αναρτηθεί στο Κλειστό, ένα πανό το οποίο απεικόνιζε την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 με το σύμβολο της Νίκης προκειμένου να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους αθλητές και τους θεατές των αγώνων που γίνονται εκεί.

Το πανό έγραφε το εξής μήνυμα: «Για όλους τους πρόσφυγες η Νίκη ήταν ίσως η ταυτότητά τους. Καταγωγή, πολιτισμός, τρόπος ζωής, που παλεύει για την καταξίωση στην καινούργια πατρίδα. Ήταν το φρόνημα, το πείσμα, αλλά και το παράπονο μιας ολόκληρης γενιάς, που προσπαθούσε να βρει τη θέση της σε μία κοινωνία εχθρική. Λέγανε η Νίκη και την εννοούσαν σαν το σώμα από το σώμα τους. Μετά την οικογένεια ήταν η Ευαγγελίστρια και η Νίκη».

Η διοίκηση όμως του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ είχε αντίθετη άποψη και ξήλωσε το πανό. Όπως ισχυρίστηκε, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ράδιο Ένα 102,5, ο κ. Βλιώρας ειδοποίησε τους ανθρώπους της Νίκης ότι δεν επιτρέπεται να αναρτούν πανό στο γήπεδο, παρά μόνον όταν η Νίκη έχει αγώνα και τους ζήτησε να το κατεβάσουν. Όταν αυτό δεν έγινε, έδωσε εντολή ο ίδιος να το κατεβάσουν υπάλληλοι του Δήμου Βόλου. Αυτό αποτελεί μια προκλητική στάση απέναντι στην ομάδα της Νίκης Βόλου, για ένα χώρο ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά την έδρα της και για ένα γυμναστήριο το οποίο έχει κατασκευαστεί επί δημάρχου Ανδρέα Βαλαχή από τον τότε δήμο Νέας Ιωνίας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της πόλης. Η τυπολατρία του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ είναι δεδομένο ότι ενέχει πολιτική σκοπιμότητα και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αντιμετωπιστεί με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από την πλευρά των διοικούντων αλλά και των απλών φιλάθλων της Νίκης Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.