Επίθεση Όφερμαρς σε UEFA: «Βάζει τα χρήματα πάνω από τους ανθρώπους»

Άκρως επιθετικός εναντίον της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ολλανδίας και της UEFA ήταν ο Μαρκ Όφερμαρς σε δηλώσεις του με αφορμή την στάση που έχουν τηρήσει μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο τεχνικός διευθυντής του Άγιαξ έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τις δυο ομοσπονδίας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τον τρόπο σκέψης. Η Ολλανδική ομοσπονδία σκεφτόταν να βάλει τέλος στη σεζόν, θέτοντας χρονικά όρια για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όμως έκανε πίσω μετά την ανακοίνωση της UEFA.

«Γιατί τα χρήματα και όχι η ευημερία των ανθρώπων να μπαίνουν μπροστά αυτή τη στιγμή; Ήλπιζα ότι η Ολλανδική Ομοσπονδία θα λάβει μια ανεξάρτητη απόφαση, αλλά τώρα κρύβονται πίσω από την UEFA. Μου είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβω. Εμείς δεν εξαρτόμαστε τόσο από τα εισοδήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων όσο τα πρωταθλήματα στην Ισπανία, την Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Νομίζω ότι δέχθηκαν μεγάλη πίεση από την UEFA να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με οποιοδήποτε κόστος. Συγκρίνω την Ολλανδική Ομοσπονδία και την UEFA με τα συναισθήματα του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα σκέφτηκε ότι η οικονομία ήταν πιο σημαντική από τον κορονοϊό. Υπάρχουν περισσότεροι από 100 άνθρωποι που πεθαίνουν καθημερινά στην Ολλανδία λόγω του κορωνοϊού. Το πρωτάθλημα είναι νεκρό, η ζωή είναι πιο σημαντική» ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα «De Telegraaf».

Ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.