Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ… με ευθύνη, σεβασμό στις θυσίες, αξιοπιστία για τη χώρα και τη Μαγνησία

Του Γιάννη Αναστασίου Υποψηφίου Βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ

Η συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία δεν προτάσσει την ατομική επιδίωξη που υποτάσσεται στη συλλογική προσπάθεια επιβίωσης μιας ολόκληρης παράταξης, όχι για την διατήρηση προνομίων, φαινομένων παθογένειας ή προσωπικών στρατηγικών που δεν με αφορούν, άλλα από την ανάγκη για σταθερότητα, ελπίδα και ασφαλούς εξόδου της χώρας από τη κρίση και το μνημόνιο, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου μέσα από συναινέσεις, με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο όχι μπαλαντέρ, αλλά εγγυητή υπεράσπισης των θυσιών στις οποίες έχουν υποβληθεί οι Έλληνες.
Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι σαφές και καθαρό. Θα κάνουμε το ένα βήμα που απομένει ακόμη μπροστά προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση, να αλλάξουμε σελίδα, να μπούμε στο δρόμο της ομαλότητας σε σχέση με την Ευρώπη, τον κόσμο, τις αγορές, την προοπτική. Ή θα κάνουμε πολλά βήματα προς τα πίσω;
Όποιος εμπιστεύεται το ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ να κυβερνήσουν μονοκομματικά και αυτοδύναμα, τότε έχουν κάνει την επιλογή τους που σύντομα θα αποδειχτεί εάν αυτή είναι επιτυχής ή όχι. Όλοι οι υπόλοιποι όμως, -που είναι πολλοί- οι οποίοι δεν εμπιστεύονται την διακυβέρνηση της χώρας αυτοδύναμα στους μονομάχους του νέου μικρού διπολισμού, έχουν την ιστορική ευθύνη στήριξης του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, το οποίο μπορεί να τιθασεύσει την επικίνδυνη αριστερίζουσα δημαγωγία και θολούρα θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και να εγγυηθεί το πλαίσιο της ασφαλούς πολιτικής εξόδου της χώρας από το μνημόνιο.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί ως ο τρίτος πόλος του πολιτικού συστήματος, εκτός του να πιάσουν τόπο οι θυσίες των ελλήνων πολιτών, το προοδευτικό πρόσημο της διακυβέρνησης της χώρας όχι ως μπαλαντέρ, αλλά ως εκφραστής και εγγυητής ενός μεταρρυθμιστικού σχεδίου ανόρθωσης του παραγωγικού ιστού και μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Τα μεγάλα λόγια πλέον δεν αρκούν, χρειάζονται καθαρές θέσεις και συναινέσεις.
Το ΠΑΣΟΚ μιλά με ειλικρίνεια στους πολίτες και για τις προτάσεις και για τα λάθη του. Μιλά όμως και για το δυσανάλογο βάρος που σήκωσε σε σχέση με τις ευθύνες της ΝΔ από την πενταετή διακυβέρνηση Καραμανλή, κρατώντας ψηλά την σημαία της άλλης ευθύνης, παραδίδοντας την χώρα όρθια. Πρέπει όμως οι πολίτες να μας ακούσουν. Με σεβασμό στις δυσκολίες που ο κόσμος περνά ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης από αυτούς, το ΠΑΣΟΚ ζητά την αβεβαιότητα τους να την μετατρέψουν σε περίσκεψη και την περίσκεψη σε μια ορθή και διορατική επιλογή, σε μία επιλογή ΠΑΣΟΚ της σοβαρότητας, της ευθύνης, της αξιοπιστίας. Αυτός είναι ο πρώτος ρόλος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτός είναι ο πρώτος ρόλος όλων μας στις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.
Στη Μαγνησία η πολιτική μας μάχη έχει τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά. Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στο νομό λείπει πραγματικά και η δική μου συμμετοχή στην εκλογική μάχη σηματοδοτεί την αλλαγή και στο περιεχόμενο της κοινοβουλευτικής μας εκπροσώπησης.
Η περιοχή μας βρίσκεται σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους για το μέλλον και την ανάπτυξής της. Είναι κοινή η παραδοχή ότι τα προβλήματα δεν λύνονται, με απόντες τους βουλευτές, με απουσία διακομματικού κοινοβουλευτικού μετώπου διεκδίκησης, ούτε με αναφορές και ερωτήσεις ρουτίνας στο κοινοβούλιο, ούτε όμως και με παλαιοκομματικού τύπου επισκέψεις στα ΚΑΠΗ συνοδεία του Δημάρχου που καθυβρίζει το πολιτικό σύστημα στηρίζοντας ταυτόχρονα τμήμα αυτού που ονοματίζει σάπιο κομματικό κατεστημένο που κατέστρεψε την Ελλάδα. Βουλευτής Μαγνησίας δεν σημαίνει σιωπή σε θέματα δημοκρατίας ή λανθασμένων κυβερνητικών επιλογών όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Η Μαγνησία μας, ήρθε η ώρα ν’ αλλάξει την ατζέντα των διεκδικήσεων και των στόχων της κλείνοντας σε ορατό χρόνο τις εκκρεμότητες της με το χθες. Για να το επιτύχουμε αυτό είναι σίγουρο, ότι θα χρειαστούν νέοι αγώνες, γνώση των θεμάτων και των αναγκών του τόπου μας, κοινή προσπάθεια, σχεδιασμός και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, πολύ συλλογική δουλειά. Το ΕΣΠΑ θα καθορίσει την τοπική ανάπτυξη της επόμενης πενταετίας, η ιεράρχηση, η συνεχής διεκδίκηση των αναπτυξιακών στόχων της περιοχής όμως, απαιτεί ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία και τα στελέχη του είμαστε εδώ, ανανεωμένοι με σοβαρότητα και αξιοπιστία, γνωστοί για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, σεβόμενοι τους συμπολίτες μας, έτοιμοι να επικοινωνήσουμε μαζί τους την ορθότητα των πολιτικών μας θέσεων και επιχειρημάτων. Θα τους ακούσουμε, τους καλούμε όμως και να μας ακούσουν…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.