Τρεις προτάσεις-πολλαπλάσια οφέλη για τους Δημότες

Άρθρο του μέλους των Δρόμων Συνεργασίας Ανατροπής & Αλληλεγγύης κ. Κάϊρα Γιάννη Προέδρου του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου

Επειδή πολύς λόγος γίνεται περι ” κοινωνικής ευαισθητοποίησης ” της νέας δημοτικής Αρχής Μπέου για την οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας, θα μπορούσε ο Δήμος μας να κάνει πράξη τρία απλά πράγματα που φαίνονται ελάχιστα αλλά θα βοηθούσανε άμεσα και μεσοπρόθεσμα εκατοντάδες συμπολίτες μας.

α) Θα μπορούσε να γίνει συγκομιδή των καρπών απο τις ελιές που βρίσκονται κατά χιλιάδες στους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους και στα πεζοδρόμια του Δήμου Βόλου και το λάδι που θα παραχθεί να διατεθεί σε απόρους.

Η επιχείρηση με εθελοντική συμμετοχή αγροτικών συνεταιρισμών και πολλών δημοτών μπορεί να αρχίσει άμεσα.

Το λάδι αφού παραχθεί να ελεγχθεί για την τοξικότητά του και στη συνέχεια να διανεμηθεί με το κοινωνικό παντοπωλείο και άλλους κοινωνικούς φορείς όπως το Στέκι Αλληλεγγύης για Όλους πριν από τις γιορτές.

β) Στον Δήμο μας υπάρχουνε εκατοντάδες δέντρα νερατζιές στις οποίες μπορούμε σε συνεργασία με τους φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας να βάλουμε τα κατάλληλα μοσχεύματα λεμονόδεντρων ώστε σε πολύ σύντομο διάστημα να έχουμε Λεμονιές με πολλαπλάσια ωφέλεια στους συμπολίτες μας.

γ)Το πρόβλημα με τη διαχείριση των αστέγων. Ο ξενώνας του Δήμου επαρκεί μόνο για 20 άτομα και οι ανάγκες είναι για 400. Και αυξάνονται.

Αντί στο Δήμο Βόλου να εξετάζουν πως θα χτίσουν νέο ξενώνα και που ή αν θα νοικιάσουν κάποιο ξενοδοχείο, ας εξετάσουν λύσεις άμεσες όπως:

– Υφιστάμενος Ξενώνας αθλητών, έναντι του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Ν. Ιωνία

– Οικοτροφείο πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου, παραπλεύρως του Ι.Ν. Αναλήψεως

– Στέγη προστασίας Ανηλίκων, κοντά στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας

– Πρώην ξενοδοχείο ΣΑΝΤΙ, ιδιοκτησίας τοπικού Ιδρύματος΄(Ιάσονος-Τοπάλη)

– Πρώην ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Αγ. Νικολάου, μεταξύ Ιάσονος – Αργοναυτών

– Διαμερίσματα του Δήμου Βόλου από δωρεές, κληροδοτήματα κ.α.

– Συνεργασία με φορείς που διαθέτουν ακίνητα όπως Γηροκομείο, Ορφανοτροφείο, Εκκλησία, σχολάζουσες περιουσίες κληροδοτημάτων κ.α. ακίνητα τα οποία είναι κενά λόγω αδυναμίας του φορέα να παρέμβει με μικροεργασίες για να γίνουν κατοικήσιμα.

Όταν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση μπορεί ο Δήμος να κάνει έργο για χιλιάδες συμπολίτες μας, με ελάχιστα έξοδα και χωρίς αναθέσεις σε ιδιώτες με κοστολόγιο χιλιάδων ευρώ.

Κάϊρας Γιάννης Μέλος Δημοτικής Κίνησης Δρόμων Συνεργασίας Ανατροπής & Αλληλεγγύης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.