Άδικο το ψαλίδι στις συντάξεις

Αυτές τις ημέρες οι συνταξιούχοι προσέρχονται στα ΑΤΜ και στα γκισέ των Τραπεζών για να πληρωθούν. Και η οργή τους ξεχειλίζει διαπιστώνοντας πως για ακόμη μια φορά η σύνταξή τους πετσοκόβεται.

Έντεκα περικοπές έχουν δεχθεί οι συντάξεις των Ελλήνων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το δράμα δεν έχει τέλος.
Τα άλλοτε περήφανα γηρατειά της Ελλάδας πλέον μόνο εξαπατημένα νιώθουν.

Ο συνταξιούχος κάθε μήνα δεν ξέρει τι σύνταξη θα λάβει φοβούμενος για συνεχείς μειώσεις, ενώ η κυβέρνηση τον εμπαίζει λέγοντας ότι περικοπές δεν υπάρχουν.

Τα μερίσματα του Δημοσίου ψαλιδίζονται, οι επικουρικές μειώνονται (ήδη μεθαύριο Τρίτη θα δουν ψαλίδι στις επικουρικές του συντάξεις χιλιάδες συνταξιούχοι δικηγόροι, ναυτικοί, συμβολαιογράφοι, πρατηριούχοι, τεχνικοί Τύπου, ενώ προηγήθηκαν και άλλοι), οι ασφαλιστικές εισφορές ροκανίζουν τις συντάξεις του ΟΓΑ, ενώ χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα χάσουν και άλλα λόγω της επιβληθείσας εισφοράς 6% για τον ΕΟΠΥΥ.

Κάθε τόσο η κυβέρνηση μέσω του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου κατατρώγει ό,τι απέμενε από την σύνταξη του Έλληνα.
Αυτή τη σύνταξη που σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία του Ενιαίου δελτίου Συνταξιούχων, ζουν τα μισά νοικοκυριά. Νοικοκυριά που γέμισαν με ανέργους και περιμένουν τη σύναξη του παππού ή του ηλικιωμένου πατέρα για να δώσει μια «ανάσα» στα ενήλικα παιδιά είτε έχουν δικά τους οικογένεια είτε όχι.

Και οι συνταξιούχοι που πάλεψαν όλα τα χρόνια στη ζωή τους με την ελπίδα να έχουν ήρεμα και ξεκούραστα γηρατειά, έφτασαν στο τραγικό σημείο ένα 40% εξ΄ αυτών να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσα στην αγωνία και το φόβο, τι θα τους ξημερώσει η επόμενη ημέρα.

Και ο κίνδυνος νέων μειώσεων συντάξεων θα υπάρχει, όσο τα Ταμεία χάνουν πόρους από την ανεργία και την έλλειψη εισφορών. Εκεί μας οδήγησε η υπερφορολόγηση επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των επιχειρήσεων που είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν θέσεις εργασίας.

Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν σαφή θέση. Μείωση φόρων στις επιχειρήσεις, για να προσλάβουν ανέργους, να τονωθούν με πόρους τα Ταμεία και να μπορούν να δίνουν αξιοπρεπείς συντάξεις. Αυτή είναι η λύση.

Για να νιώσουν ξανά περήφανοι και ασφαλείς οι συνταξιούχοι που έχουν ανάγκη το σεβασμό του Κράτους για το οποίο κόπιασαν και δούλεψαν τα προηγούμενα χρόνια.

Γιώργος Καλτσογιάννης
Αιρετό μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.