Αποψιλωμένη από γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό η Υγεία στη Μαγνησία

Παρέμβαση Γ. Καλτσογιάννη *στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Ν.Δ. Τομέα Υγείας

Άμεση ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό χρειάζεται ο χώρος της Υγείας στη Μαγνησία, ώστε οι πολίτες να μπορούν να απολαμβάνουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται. Πρώτον, το Νοσοκομείο Βόλου χρειάζεται άμεσα γιατρούς, ιδίως σε Κλινικές, όπως Παιδιατρική, ΩΡΛ, Οφθαλμιατρική, αλλά και ευρύτερο προσωπικό. Για παράδειγμα τα κενά νοσηλευτών είναι πολλά και υπάρχουν βάρδιες σε μεγάλες κλινικές που γίνονται με μια νοσηλεύτρια.

Οι μόνιμες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Βόλου γίνονται με το σταγονόμετρο και οι μόνες παρεμβάσεις προέρχονται από τους επικουρικούς γιατρούς και τις μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας Υγείας.
Δεύτερον, το ΠΕΔΥ που είναι ο πυρήνας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Μαγνησία, είναι πλήρως απογυμνωμένο από ιατρικό προσωπικό.

Διαθέτει ελάχιστους γιατρούς, το κοινό με δυσκολία εξυπηρετείται και γι’ αυτό όλοι καταφεύγουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου ή πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα. Το υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει αλλαγές, νέες δομές, αλλά προς το παρόν τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Τρίτον, τα Κέντρα Υγείας είναι αποψιλωμένα από γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και ευρύτερο προσωπικό. Για παράδειγμα το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς δεν υπάρχει παιδίατρος εδώ και χρόνια.

Επίσης στα Κέντρα Υγείας δεν λειτουργούν και εργαστήρια και για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς μεταβαίνουν στο Βόλο.

Η κυβέρνηση αποδυνάμωσε τον πιο κομβικό τομέα μιας κοινωνίας που είναι η υγεία και έχει μετατρέψει τους ασθενείς σε επαίτες που περιμένουν ατέλειωτες ώρες στα επείγοντα κα πολλές εβδομάδες για να εξυπηρετηθούν από τα εξωτερικά ιατρεία.

Η φιλοτιμία των γιατρών και των εργαζομένων είναι μεγάλη και η επιστημονική τους επάρκεια δεδομένη, αλλά δεν έχουν την στήριξη της πολιτείας που τους εγκατέλειψε.

*Μέλος Πολιτικής επιτροπής Ν.Δ., πρώην αντιπεριφερειάρχης , Δικηγόρος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.