«Αρχάγγελος» της κάθαρσης και στη δικαιοσύνη

Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη η νέα αιχμηρή δήλωση του Αχιλλέα Μπέου κατά της δικαιοσύνης. Όταν ως θεσμός η θέμιδα έχει γίνει «σάκος του μποξ» το τελευταίο διάστημα, με αφορμή διώξεις που είτε εκκρεμούν ή έχουν ήδη ασκηθεί σε ιδιαίτερα προβεβλημένα πρόσωπα της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της χώρας, τα ανοιξιάτικα «κελαηδίσματα» του Μπέου έρχονται με τέτοια συνέπεια όπως ο Μάης προχθές.

Ο Δήμαρχος βέβαια δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που ασκεί κριτική στους δικαστικούς λειτουργούς που άλλοτε βγάζουν «καλές» και άλλοτε «κακές» αποφάσεις σύμφωνα με τα δικά του προσωπικά κριτήρια. Ο κάθε πολίτης που έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, έχει και μια διαφορετική εμπειρία. Η ειδοποιός διαφορά στη δική μας περίπτωση είναι η συχνότητα με την οποία έχει φθάσει να αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη ως Δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος και κατά συνέπεια οι «κριτικές» που επιφυλάσσει για κάθε απόφαση, όταν φθάνει να δικαστεί ο ίδιος ή μια υπόθεση τοπικού ενδιαφέροντος.

Η φράση «υπάρχουν δικαστές με ήθος, αξία, ακεραιότητα και δικαστική συνείδηση» σε λίγο θα καταχωριστεί στη Wikipedia ως δική του. Την επαναλαμβάνει «σαδιστικά» ορισμένες φορές, θέλεις να σπείρει ζιζάνια στους πολίτες, ότι όταν η απόφαση δεν είναι η επιθυμητή, τότε οι δικαστές που την χειρίστηκαν μάλλον έχουν απολέσει κάποια από τις προαναφερθείσες αρετές.

Ο Δήμαρχος όμως με τη χθεσινή του δήλωση προσέδωσε μια άλλη «αρετή» στον δικαστή που «τον δικαίωσε» με την θετική του απόφαση υπέρ της ΔΕΥΑΜΒ που βγήκε στην Αθήνα, λέγοντας ότι “επέδειξε μια καλώς εννοούμενη «μαγκιά»”. Δηλαδή οι Βολιώτες δικαστές Δήμαρχε τι είναι; Τίποτα «φλώροι» που φοβούνται τις εταιρίες; Η που προτάσσουν τα συμφέροντα των εταιριών έναντι του δημοσίου συμφέροντος όπως μπορεί κάποιος να συμπεράνει αν συμφωνήσει μαζί σου;

Τέτοιου τύπου δηλώσεις μόνο επικίνδυνες είναι και αν μη τι άλλο δυναμιτίζουν το κλίμα στην τοπική κοινωνία. Δίνουν την εντύπωση ότι οι δικαστές, ενώ και οι ίδιοι ζουν και εργάζονται σε τούτη εδώ την πόλη, για κάποιον ανεξήγητο λόγο (που μόνο ο Μπέος ξέρει) εκδίδουν αποφάσεις σε βάρος της, όπως υπονόησε για την περίπτωση της ΔΕΥΑΜΒ.
Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν η ίδια υπόθεση να κρίθηκε αρνητικά στο Πρωτοδικείο Βόλου και θετικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ποια κριτήρια χρησιμοποίησε η πρόεδρος στο Βόλο και ποια ο συνάδελφός της στην Αθήνα; Γιατί να είναι πιο «μάγκας» ο Αθηναίος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, και να μην έχουμε και εμείς «μάγκες» δικαστές στο Βόλο; Δηλαδή εμείς δεν δικαζόμαστε όπως πρέπει; Η αυτό αφορά μόνο τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Αχιλλέας Μπέος;

Και αν έχει αποδείξεις ο Δήμαρχος ότι αυτό το «συστηματάκι», όπως το έχει χαρακτηρίσει, των διακοσίων οικογενειών στο Βόλο, που περιλαμβάνει και δικαστικούς λειτουργούς, κάνει κουμάντο στην πόλη, εκδίδοντας κατά το δοκούν αποφάσεις που μπορεί να είναι και σε βάρος της πόλης, γιατί δεν πάει να τις καταθέσει στον Άρειο Πάγο να ξεμπερδεύουμε; Δεν είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με τους επίορκους δικαστές; «Μάγκας» θα είναι και αυτός αν τελικά αποδειχθεί ότι όντως υπάρχουν δικαστές που βγάζουν «παράξενες» αποφάσεις αδικώντας την πόλη, η ακόμη και τον ίδιο να πάνε σπίτι τους!

Επιτέλους ας είναι ο Μπέος ο «αρχάγγελος» της κάθαρσης και του χώρου της δικαιοσύνης, μετά από αυτόν το ποδοσφαίρου! Εσένα θέλουμε Αχιλλέα!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.