Δεν θα πάρετε τίποτα άλλο πια!

Από την Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου

Οι ωμοί εκβιασμοί του Κράτους και του Κεφαλαίου που συντηρεί την ελπίδα της σωτηρίας του καπιταλισμού μέσω μιας κυβέρνησης ταξικής συνεργασίας και εθνικής σωτηρίας, συνεχίζονται.
Τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια δεν τέλειωσαν ποτέ.

Μπορεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας και οι υπουργοί του να ορκίζονται ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας εργατών και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αλλά κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τη κυβέρνηση του “ΟΧΙΝΑΙ”.
Εξάλλου τα νούμερα του 3ου Μνημονίου λένε άλλα:
Πάνω από 16.300 πλειστηριασμοί αναμένονται μέχρι τέλους 2016 μόνο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με στόχο είσπραξης 2,65 δις € εκ των οποίων μόνο τα 600 εκατ.€ είναι μεγαλοοφειλετών. Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι σε αυτό προστίθενται και οι οφειλές του τρέχοντος έτους περί των 2 δις€, τότε ο στόχος είσπραξης είναι 4,65δις€.

Η υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα πληρώσουν οι «έχοντες και κατέχοντες», αποδείχτηκε δημαγωγία αφού αφέθηκαν ανέπαφο το μεγάλο κεφάλαιο κι ασύδοτοι όλοι οι πολιτικοί που το υπηρετούν με το αζημίωτο, με αμύθητες περιουσίες.

Η εργατική τάξη έχει δώσει το αίμα της κι ήρθε η ώρα να το πάρει όλο πίσω.

Στα βάρη της φοροληστείας των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων αθροίζονται και τα χρέη προς τις τράπεζες με τη μορφή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων τα οποία ορισμένες τράπεζες σκοπεύουν να μεταβιβάσουν σε εισπρακτικά funds.

Το αρχικό ποσό ξεπουλήματος στα κοράκια ξεπερνά τα 10δις€ κόκκινων δανείων. Στις περιπτώσεις αυτές, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι μέθοδοι αναγκαστικής πληρωμής θα διαφοροποιηθούν προκειμένου η εισπραξιμότητα των δανείων να γίνει ελκυστικός παράγοντας αγοράς τους από τα funds. Πιθανόν οι εισπράκτορες κοράκια να μας κτυπούν τη πόρτα του σπιτιού μας για να απειλήσουν την εκποίηση του.

Στις περιπτώσεις των τραπεζικών δανείων, αν και η διαγραφή τους έχει προβλεφθεί στις οικονομικές τους καταστάσεις και βάσει αυτών έγινε η ανακεφαλοποίησή τους κι έτσι η χρηματοδότησή τους. Παρά τις διαγραφές στους ισολογισμούς τους, τα κόκκινα δάνεια των φτωχών συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο πλουτισμού και κερδοσκοπίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ζήτημα παραμένει βαθιά ταξικό και η υπερχρέωση των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, είτε μέσω των κόκκινων δανείων, είτε μέσω της υπερφορολόγησης έχει μετατραπεί σε ένα διαρκή μηχανισμό πειθάρχησης ολόκληρου του πληθυσμού στις επιταγές των μνημονίων και του χρηματιστικού κεφαλαίου σε κρίση.

Κανείς μας δεν πρόκειται να ξεχρεώσει στον αιώνα τον άπαντα. Αν θέλουμε να προστατέψουμε τα σπίτια μας, τη δουλειά μας και στο τέλος την ίδια μας τη ζωή, πρέπει να πούμε απόλυτη ειλικρίνεια, πρώτα στους εαυτούς μας και μετά σε όλους τους άλλους:

Η λύση του γόρδιου δεσμού της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η σωτηρία των σπιτιών, της δουλειάς και της ζωής μας, απαιτεί την οργάνωση της επανάστασης των φτωχών και των αποκλεισμένων χωρίς τα βαμπίρ του κεφαλαίου και τους μηχανισμούς επιβολής και καταστολής του αστικού κράτους.

Απαιτείται μια δύναμη ικανή, χωρίς διαπραγματεύσεις με τους λύκους της τρόικας εντός και εντός της χώρας, να αποδώσει στους αδικημένους πίσω το βιός τους, ακόμα κι αν αυτό έχει αλλάξει χέρια στα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Μια εξουσία των εργατών (εργαζομένων και ανέργων) στηριγμένη στα δικά της όργανα εξουσίας. Η πλειοψηφία των αδικημένων μπορεί να διαλύσει το αστικό κράτος, να λύσει κάθε αδικία.

Όπως γράφουν και οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ που αγωνίζονται ενάντια στο πλειστηριασμό του οικοπέδου του κατειλημμένου εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, «Κάνατε το δρόμο σπίτι μας κι εκεί θα σας νικήσουμε».

Οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πρέπει να αποτελούν σημείο εκκίνησης για τη συσπείρωση όλων στο κεντρικό στόχο: Επανάσταση για τη λύση όλων των κοινωνικών ζητημάτων και όχι διακανονισμών των «οφειλών» προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Η προσωρινή αποχή των συμβολαιογράφων (για την ασφάλειά τους!) από τους πλειστηριασμούς δεν εγγυάται την απονομή του δίκιου. Δηλώνουν ότι είναι «τμήμα της εκτελεστικής εξουσίας», δηλαδή του ίδιου του αστικού κράτους που συντρίβει τη ζωή εκατομμυρίων με τα μνημόνια, την ύφεση και την ανεργία.

Πλήρης και μονομερής διαγραφή όλου του δημόσιου χρέους, με εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, χωρίς ούτε ένα ευρώ στο κεφάλαιο και κάτω από τον έλεγχο των εργατών.

Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των εργατών και πάγωμα όλων των χρεών και όλων των καταναγκαστικών μέτρων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Οργάνωση σε όλες τις γειτονιές και πόλεις ενάντια στην εκποίηση της ζωής μας, συνένωση όλων των αγώνων, μικρών και μεγάλων, με στόχο μια πανελλαδική σύσκεψη όλων των μαχόμενων δυνάμεων για να μπει ένα τέλος στη φρίκη του καπιταλισμού, του πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Είμαστε εδώ για να νικήσουμε!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.