Δεν τους νοιάζει…

Άρθρο του Γιάννη Σακκόπουλου*

Ελλάδα, ύφεση 0,7%, τα αδέλφια μας οι Κύπριοι, ανάπτυξη 2,7% το ίδιο χρονικό διάστημα και είμαστε, πλέον, η μοναδική Χώρα στην Ευρωζώνη, που συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση. Ακόμη μία, κακή εξέλιξη για εμάς, με δυσοίωνες προβλέψεις και με κατακόρυφη πτώση στα έσοδα του Κράτους.
Έσοδα, από πού, αφού κανείς δεν κόβει απόδειξη και πώς να κόψει, όταν ξέρει ότι το 70% της αξίας, του κόπου του δηλαδή, θα το αποδώσει στο Κράτος…
Δεν βρέθηκε ελεύθερος επαγγελματίας τον τελευταίο καιρό που, να μην πεί το ίδιο πράγμα, ” με τέτοια ληστρική φορολόγηση, αν δεν κλέψω, δεν θα ζήσω”.
Αυτό όμως, που αρχίζει να γίνεται αντιληπτό, είναι ότι, η ίδια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν την ενδιαφέρει, αν θα βάλουμε λουκέτο, ούτε αυτήν, ούτε, βέβαια την Τρόϊκα αλλά, για διαφορετικούς λόγους. Για το ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδιώτες ήταν πάντα κλέφτες και λωποδύτες, οπότε..
Για, δε την Τρόϊκα, όταν στη Γερμανία, το 90% των εργαζομένων, είναι υπάλληλοι και στην Ελλάδα, έχεις το διπλάσιο του μ.ο αυτοαπασχολούμενους στην Ε.Ε, ούτε κρύο, ούτε ζέστη και ας, κλείσουν οι πιό πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τώρα, αν κάποιοι, εκεί που ήταν αφεντικά, βρεθούν να ζουν με κουπόνια και επιδόματα, δεν φαίνεται να ενοχλεί τους Κυβερνώντες, ίσα ίσα τους κάνει να νιώθουν, ότι ασκούν και κοινωνική πολιτική…
Από το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα και από την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να την ελέγξει, θεωρείται μάλλον βολικό το προμοτάρισμα του μεγάλου Κεφαλαίου και μάλιστα από μία στα χαρτιά “Αριστερή” Κυβέρνηση, γιατί ξέρει ότι τα έσοδα από φόρους και εισφορές, από τον δημόσιο τομέα, αλλά και από τον, μεγάλου μεγέθους ιδιωτικό τομέα, θεωρούνται δεδομένες.Αυτό φαίνεται, μάλιστα και από τα “Αριστερά” προνόμια, που δίνει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος στις πολύ μεγάλες Επιχειρήσεις, άνω των 20εκ. ευρώ..
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, από την άλλη, κάποιος να έχει εκατό ελιές στο Πήλιο, να νοικιάζει το καλοκαίρι και πέντε δωμάτια, να έχει και δέκα μελίσσια και ταυτόχρονα, να είναι και δημόσιος υπάλληλος, οπότε πιάσε το αυγό και κούρεψέ το, αν θα του πάρεις ένα ευρώ φόρο…
Οπότε, πού οδηγούμαστε;
Οδηγούμαστε, αργά ή γρήγορα στις συγχωνεύσεις και μία Κυβέρνηση, που νοιάζεται για τον τόπο, είναι κοινωνικά ευαίσθητη, θέλει να βοηθήσει στην σωστή κατεύθυνση, πρέπει να δώσει πραγματικά κίνητρα για συγχωνεύσεις, ώστε να αλλάξει και η κουλτούρα του Έλληνα, που είναι γενικά, αρνητικός στο συνεταιρίζεσθαι…
Ας πάρουμε για παράδειγμα, ένα πολυϊατρείο, όπου πέντε γιατροί συστεγάζονται και μοιράζονται τα πάγια τους διά πέντε, όπως λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, το ενοίκιο, το κόστος εργατικού δυναμικού. Αν σε όλα αυτά, προσθέσεις και φορολογικά κίνητρα σε βάθος χρόνου, για την συνεργασία αυτή, έχουμε το προφανές.
Οι δε, συνειρμοί, γίνονται αναπόφευκτοι, όταν συγκρίνουμε την μεταχείριση της μικρής και μεσαίας τάξης, από τα μεγάλα κόμματα, στις χρονικές περιόδους της Μεταπολίτευσης, με το ΠΑ.ΣΟ.Κ, να είναι διαχρονικά ο κύριος αρωγός, των μικρών και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Καλό τριήμερο και καλή Παναγιά!!

* Ο Γιάννης Σακκόπουλος είναι Φυσικοθεραπευτής, Γραμματέας της Ν.Ε Μαγνησίας και Μέλος του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.