Δημιουργούμε από την αρχή…

Γράφει η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Τα λασπόνερα άρχισαν να υποχωρούν και τώρα αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής, που έχει υποστεί η πόλη της Καρδίτσας και ολόκληρος ο Νομός.
Στο πέρασμα του, το ακραίο αυτό φαινόμενο, δυστυχώς άφησε πίσω του δύο νεκρούς, συλλυπούμαι θερμά τους οικείους τους. Άφησε ακόμα μία αγνοούμενη, αμέτρητες υλικές ζημίες και διάχυτη ανησυχία για το αύριο. θυμάτων.
Περισσότερα από 5.000 σπίτια πλημμύρισαν, οικοσυσκευές καταστράφηκαν, και πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται στον δρόμο. Ίδια εικόνα σε επαγγελματίες, εμπόρους και πάσης φύσεως επιχειρήσεις. Το κέντρο και οι εμπορικοί δρόμοι της Καρδίτσας, έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο πλυντήριο, με τις Καρδιτσιώτισσες και τους Καρδιτσιώτες να προσπαθούν να σώσουν ότι περισώζεται.
Ο κάμπος μας πλημμυρισμένος και οι αγρότες σε απόγνωση, αφού λίγο πριν την συγκομιδή βαμβακιού και αραβόσιτου, η παραγωγή χάθηκε ολοσχερώς. Το ίδιο και οι κτηνοτρόφοι, που έχασαν ολόκληρα κοπάδια, οι πτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Τεράστιες καταστροφές στις υποδομές και στο οδικό δίκτυο του Νομού μας, με δρόμους κομμένους, γεφύρια γκρεμισμένα, κατολισθήσεις και το σιδηροδρομικό δίκτυο σε αχρηστία.
Μοναδική παρηγοριά σε αυτή τραγωδία, είναι ότι δεν θρηνήσαμε εκατοντάδες θύματα, αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.
Για αυτό θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου,στους άντρες και τις γυναίκες των σωστικών συνεργείων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της ΕΜΑΚ, της Περιφέρειας και των Δήμων και όλων όσων έδωσαν κυριολεκτικάμάχη με το χρόνο,για να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Απεγκλώβισαν και διέσωσαν1000 και πλέον ανθρώπους.
Είμαστε ζωντανοί και όρθιοι.
Αυτό είναι το κυρίαρχο. Και δεν είμαστε μόνοι,διότι και αυτό είναι σημαντικό.
Μαζί μας είναι ένας αποφασισμένος Πρωθυπουργός, σύσσωμη η Κυβέρνηση και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός.
Αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο, από την παρουσία τους στον Νομό μας. Αποδεικνύεται κυρίως από τις ειλημμένες αποφάσεις, που εξήγγειλαν και τα τεράστια ποσά, που θα διατεθούν για την αναστύλωση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού και για έργα και υποδομές.
Υπάρχει πρωθυπουργική δέσμευση, και εντολή προς τους υπουργούς, με συντονισμένες δράσεις και χωρίς καθυστερήσεις, να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πλημμυροπαθών, να καταγραφούν οι ζημίες και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης των υποδομών.
Έχει ήδη εξαγγελθεί ένα πρώτο οικονομικό πακέτο ανακούφισης και φυσικά, αυτό είναι η αρχή, για να επιστρέψει η ζωή των πολιτών το συντομότερο δυνατόν στην κανονικότητα.
Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες μου,
Βρισκόμουν στο κέντρο της καταιγίδας, και μέσα στη λάσπη, από το απόγευμα της Παρασκευής, δίπλα στους άντρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής, του Δήμου και της Περιφέρειας. Για μένα όμως, η καταιγίδα δεν τελείωσε το Σάββατο…
Θα τελειώσει, όταν ο τόπος μας κλείσει οριστικά τις πληγές του. Όταν, σε όλο τον νομό, δω τους ανθρώπους ήρεμους και αισιόδοξους. Όταν, μέσα από τις δράσεις και την συνεισφορά μου, καταφέρουμε να μετατρέψουμε την καταστροφή σε ευκαιρία αναγέννησης και αναδόμησης του Νομού μας.
Ας επιλέξουμε να το δούμε υπό αυτό το πρίσμα.
Δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών ή ευσήμων.
Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής ταπεινότητας, της εγρήγορσης και του χρέους. Είναι η ευκαιρία, η Καρδίτσα να αποκτήσει αυτά που χρειαζόταν. Το ξεκίνημα έγινε από το φράγμα Μουζακίου, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο νέο αυτό ξεκίνημα, θα είμαι μάχιμη και δυναμικά μπροστά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.