Έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ πατριωτισμό σύντροφοι;

Γράφει ο κ. Νικήτας Παπαντωνίου-Καρτάλης*

Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο είναι η ομιλία του πρωθυπουργού στη Πάτρα. Ο πρωθυπουργός είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «ο τόπος χρειάζεται σύγχρονο, ανυποχώρητο πατριωτισμό που όμως δεν θα είναι συνυφασμένος με τη μίζα και τη διαφθορά», δράττοντας την ευκαιρία να τονισθεί το «σκάνδαλο Novartis». Θεωρεί λοιπόν, ότι αυτός και το κόμμα του καθώς και αυτό του κύριου Καμμένου είναι πατριώτες πρώτης γραμμής. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι το πολιτικό μητρώο της κυβέρνησης είναι πιο καθαρό και από ξάστερο ουρανό. Είναι άραγε Αλέξη μου έτσι όπως τα λες;

Δεν θα αναφερθώ στο θέμα της Novartis πρώτον διότι η δικογραφία εκ πρώτης όψεως βασίζεται μόνο σε ανώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις και δεύτερον διότι από πλευράς διαδικασίας η όλη αντιμετώπιση χαρακτηρίζεται από πλήθος παρατυπιών. Για τη πρώτη διαπίστωση, είναι προφανές ότι μία δικογραφία χωρίς απτά πειστήρια όπως καταθέσεις χρημάτων ή κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό, δεν μπορεί να έχει ούτε νομική μα ούτε και πολιτική υπόσταση. Όσον αφορά την διαδικασία, ο οποιοσδήποτε δικαστικός λειτουργός διαπιστώσει παράνομη δραστηριότητα πολιτικού προσώπου, βασισμένη σε «γερά» πειστήρια, οφείλει να ενημερώσει απευθείας την βουλή και όχι φυσικά την κυβέρνηση για προφανείς λόγους που σχετίζονται με την εμπιστευτικότητα και τη διαύγεια της διαδικασίας. Όπως αποδείχθηκε, ο κύριος Κοντονής και ο κύριος Πολάκης ήξεραν ακριβώς τι περιλαμβάνει η δικογραφία πριν αυτή φτάσει «απευθείας» στη βουλή. Ο κύριος Κοντονής δήλωσε ότι ο «σκάνδαλο Novartis» είναι το μεγαλύτερο της ιστορίας προβλέποντας κιόλας την καταδίκη των κατηγορουμένων. Ο κύριος Πολάκης δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες, άρα επί της ουσίας οι μάρτυρες δεν είναι πια προστατευμένοι και επομένως η αξία των λεγομένων τους δεν είναι σε υψηλό επίπεδο. Οι διαδικασίες σε ένα πολιτισμένο κράτος, ειδικά σε θέματα της δικαστικής λειτουργίας, είναι ο θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών.

Όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να μιλάει περί πατριωτισμού, η αλήθεια είναι ότι αιφνιδιάστηκα. Να υπενθυμίσω μερικές «ατάκες» του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ.

1. Αλέξης Τσίπρας: Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δεν το ξέρω;
2. Γιώργος Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα τα τελευταία χρόνια το θέμα των Σκοπίων
3. Ευκλείδης Τσακαλώτος – Τασία Χριστοδουλοπούλου- Κώστας Γαβρόγλου κ.α: Σε άρθρο τους την Αυγή, δήλωσαν τα Σκόπια ως Μακεδονία.
4. Κώστας Ζουράρις: Και να χάσουμε και μερικά νησιά δεν πειράζει

Αν ο πρωθυπουργός εννοεί αυτόν το πατριωτισμό τότε καλύτερα να τον κρατήσει για το κόμμα του και τους «κολλητούς του» στους ΑΝΕΛ. Παράλληλα, τα σκάνδαλα με τον κύριο Καμμένο τόσο για την επικοινωνία με τον ισοβίτη κατάδικο όσο και με την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία αποδεικνύουν ότι το πολιτικό μητρώο του ΣΥΡΙΖΑ μόνο «καθαρός ουρανός» δεν είναι.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με έναν δήθεν «πολιτικό σκάνδαλο» χωρίς σοβαρές ενδείξεις και το κυριότερο χωρίς καμία απόδειξη. Μιλάει για πατριωτισμό λόγω της δύσκολης θέσης που βρίσκεται ως απόρροια των κακών χειρισμών του στο θέμα των Σκοπίων, όσο και της γεμάτης σκάνδαλα και πόλωσης πολιτικής του στάσης. Επομένως Αλέξη μου, ο τόπος δεν χρειάζεται τον αριστερό δήθεν ανυποχώρητο και σύγχρονο πατριωτισμό, χρειάζεται πατριώτες, χρειάζεται την Νέα Δημοκρατία.

* Ο κ. Νικήτας Παπαντωνίου-Καρτάλης είναι πρώην CFO της Nobacco και αναλυτής της Eurobank και νυν σύμβουλος στο ΕΒΕΑ, πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών μετέχοντας στις επιτροπές Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ενέργειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.