«Είμαστε παρόντες»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λεβέντης *

Η σημασία του Τουρισμού αλλά και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού για όλους εμάς τους ξενοδόχους , έχει πάντα ξεχωριστή σημασία, ως ημέρα γιορτής, περισυλλογής, αλλά και ευγνωμοσύνης για όλους τους συναδέλφους μας που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό εαυτό τους στην «βιομηχανία» του Τουρισμού, αλλά και για τους ανθρώπους που διαχρονικά επιλέγουν την χώρα μας τον τόπο μας, την Ελλάδα μας, ως τόπο διακοπών και γιατί όχι στο τόπο να επενδύσουν. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2020 είναι «Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη».
Όπως τονίζει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WTO) «Είναι σημαντική η συσχέτιση του τουρισμού με την αγροτική ανάπτυξη περισσότερο από ποτέ, καθώς ο παγκόσμιος τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει την πανδημία COVID-19, ο τουρισμός στις αγροτικές περιοχές προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ανάκαμψη, καθιστώντας σημαντική την υποστήριξη των αγροτικών κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας».
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την θετική μου σκέψη αλλά και τα συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους μου που πέτυχαν το μεγάλο στοίχημα της προσαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκειμένου να δώσουν το παρόν στην τουριστική Ελλάδα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες μας ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Οι συνθήκες πρωτόγνωρες ,αχαρτογράφητες, οικονομικά οδυνηρές, ευάλωτες στις διεθνής εξελίξεις, ενώ παρασύρουν τις κοινότητες που το κυρίαρχο εισόδημά τους προέρχεται από τον τουρισμό για τους επισκέπτες και για τους εργαζόμενους. Αλλά όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είμαστε παρόντες
Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να μελετάμε σενάρια, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα προκειμένου να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην ανάκαμψη της επισκεψιμότητας στον τόπο μας, αλλά και στην εξασφάλιση όλων των ασφαλών προϋποθέσεων ώστε ποτέ ξανά να μην χρειαστεί να «χάσουμε» τον εορτασμό αυτής της ημέρας στο μέλλον.»
Αντιπρόεδρος του Ι.Τ.Ε.Π του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ *

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.