Εισαγόμενοι Δήμαρχοι στο Νότιο Πήλιο!

Του Γιάννη Πολυχρονάκη - Συνταξιούχου συμβολαιογράφου

Δηλώνω εξ αρχής ότι:
1)Δεν έχω προσωπικά με τους υποψήφιους δημάρχους. Μου είναι συμπαθέστατοι.
2)Δεν εκφράζω κανένα κόμμα.
3)Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες.

Με ενδιαφέρει το καλό του τόπου μας.

Πάμε παρακάτω.

Παρακολουθώ τη σπουδή των υποψηφίων Δημάρχων – σωτήρων να πάρουν, από νωρίς, θέση στην εκλογική μάχη και διερωτώμαι: Τί τους κάνει να έχουν βάλει στο μάτι το Δήμο Νοτίου Πηλίου; Ναι, είμαστε ευγενείς με τους ξένους και φιλόξενοι, αλλά μήπως μας έχουν παρεξηγήσει; Μήπως νομίζουν ότι δεν τα καταφέρνουμε μόνοι μας; Μήπως θεωρούν ότι υπάρχει λειψανδρία σωτήρων; Μήπως φταίμε κι εμείς με τη φαγωμάρα μας; Μήπως “είναι πολλά τα λεφτά Άρη”;

Στις προηγούμενες εκλογές στο Ν Πήλιο, ο κόσμος ψήφισε έναν, εκ μεταγραφής, δήμαρχο, με την ελπίδα πως θα παρουσίαζε έργο καλύτερο απ’ τον προηγούμενο. Άνθρακες ο θησαυρός!

Στις επόμενες, θα κάνουμε πάλι το ίδιο σφάλμα; Θα αφήσουμε εισαγόμενους να τσακώνονται σε ξένη αχυρώνα; Αν μη τι άλλο, είναι υποτιμητικό για την ιστορία και την πολιτιστική διαδρομή του Νοτίου Πηλίου. Ο τόπος αυτός αξίζει κάτι καλύτερο και έχει απεριόριστες δυνατότητες να το πετύχει.

Και επειδή η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι σπορ για υπερήλικες, καλώ τους νεότερους νοτιοπηλιορείτες να διεκδικήσουν θέση στο Δήμο, αν αγαπούν το τόπο τους, νοιάζονται για τους ανθρώπους του, ιδιαίτερα όσους μένουν εδώ χειμώνα – καλοκαίρι, έχουν γνώση των προβλημάτων, και ν’ αφήσουν μακριά κομματικές ταυτότητες, ιδεολογικές προκαταλήψεις και παρωπίδες.

Αλλά και όλοι μας ας βοηθήσουμε κάθε υγιή προσπάθεια. Για να μην κάνουμε παράπονα, κατόπιν εορτής, ότι, αντί να γίνουν αγροτικοί δρόμοι, έργα ύδρευσης, προσβάσεις στη θάλασσα, καθαρισμοί ακτών και οδικού δικτύου κλπ. βλέπουμε επισκέψεις εθιμοτυπίας, τουριστικά ταξίδια, άχρηστους κόμβους, εξωραϊσμούς γραφείων, προβολείς σχολείων που, χωρίς λόγο, καίνε νύχτα-μέρα χειμώνα καιρό, και πολλά άλλα.

Οψόμεθα

Γιάννης Πολυχρονάκης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.