Εκσυγχρονίζεται το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας

Από τον Γιώργο Καλτσογιάννη. Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Έχοντας ως βασική μέριμνα την αναβάθμιση του οδικού δικτύου η Περιφέρεια Θεσσαλίας και φέτος προχώρησε στην εξασφάλιση σημαντικών κονδυλίων από διάφορες πηγές χρηματοδότησης για σημαντικές παρεμβάσεις.

Οι συνολικές πιστώσεις ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και καλύπτουν όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, από τα νησιά των Σποράδων μέχρι τον Αλμυρό, το Βελεστίνο, το Πήλιο.

Η Μαγνησία διαθέτει ένα παλιό σε γενικές γραμμές οδικό δίκτυο το οποίο όμως μέσα από τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας αναβαθμίζεται, ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται.

Είναι ένας συνεχής αγώνας για την επούλωση τόσο των χρόνιων όσο και ξαφνικών λόγω κακοκαιρίας πληγών που εκδηλώνονται.

Ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, τοποθετήσεις στηθαίων, επιδιορθώσεις σε τάφρους, κάλυψη λακκουβών, διανοίξεις, διαπλατύνεις και πολλές άλλες είναι οι παρεμβάσεις που προχωρεί η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας αξιοποιώντας εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε οι δημοφιλείς προορισμοί μας να είναι προσβάσιμοι σε όλους.

Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα ανταποκρίνεται άμεσα στις νέες ανάγκες που προκύπτουν αυτές τις ημέρες από τις χιονοπτώσεις. Άμεσα προχώρησε σε εργολαβίες για τον έγκαιρο και συστηματικό αποχιονισμό και την βατότητα των δρόμων καθώς και την αποκατάσταση των φθορών που προκαλούνται.

Ανοικτοί δρόμοι-ασφαλείς δρόμοι είναι η διαρκής προσπάθεια για την καλύτερη διευκόλυνση των οδηγών και των επιβατών.

Οι υποδομές στα οδικά δίκτυα αναβαθμίζονται και αυτό δημιουργεί νέες δυνατότητες και προοπτικές. Η ασφάλεια των οδηγών και επιβατών ενισχύεται, όλο και περισσότεροι τουρίστες μπορούν να επισκέπτονται τα αξιοθέατα του τόπου μας σε δρόμους προσβάσιμους, ενώ και οι κάτοικοι των περιοχών της περιφέρειας μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια συμβάλλοντας στην ευρύτερη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.
Και είναι βέβαιο πως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και όλοι οι αντιπεριφερειάρχες, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες θα δρουν για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών στην οδική πρόσβαση, όπως άλλωστε το έχουν αποδείξει με τις πράξεις τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.