«Ένα βήμα μπροστά»…

Απ΄ το συντονιστικό της Μαγνησίας της Πράσινης Αριστεράς

Κάτω από την πίεση των κινημάτων κατά της καύσης αλλά και των επιστημονικών φορέων η ΑΓΕΤ αναγκάζεται να δηλώσει ¨ότι δεν είναι στο σχεδιασμό της εταιρείας η καύση του CLO¨ και δεν δέχεται το σχέδιο του Υπ. Περιβάλλοντος για άδεια καύσης του CLO μέχρι ποσότητας 5000 τόνων, όπως προβλέπεται στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης αποβλήτων που είναι στη διαβούλευση και πάει για την Βουλή.
Εδώ συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Ή το Υπουργείο φροντίζει για την ΑΓΕΤ πριν από αυτή ή όλα έχουν γίνει σε συνεννόηση και τώρα η ΑΓΕΤ για λόγους τακτικής κάνει πίσω. Ο Δήμος, η Περιφέρεια … παρακολουθούν την διαβούλευση χωρίς να έχουν άποψη για το ζήτημα.
Την ίδια ώρα η απόφαση για 200 χιλ. τόνους σκουπιδιών για καύση εξακολουθεί να ισχύει παράλληλα με την ωραία … οσμή – ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και οι διαφορετικές απόψεις στα κινήματα κατά της καύσης δεν μπορούν να αποτελούν εμπόδιο στη συνεργασία και την ανάληψη αυτά αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για να ανακληθεί η απόφαση αυτή. Το επιβάλλει η προστασία της υγείας των πολιτών που πρέπει να επιδιώκεται. Τέλος είναι ανάγκη να υπάρξει συνολική τεκμηριωμένη τοποθέτηση των φορέων για το ΕΣΔΑ. Η Πράσινη Αριστερά θα συμβάλει σε αυτό με τις θέσεις της συνολικά για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης αποβλήτων μόλις αυτό πάρει την τελική του μορφή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.