“Επιθυμείτε δικαιοσύνη;”

Από τον Κώστα Παρδάλη

Περιβάλλετε τότε τους Αστυνομικούς με μία τέτοια νομική κατοχύρωση άσκησης των πολιτειακών τους δικαιωμάτων ώστε να μην μπορεί να τους αγγίξει κανείς!

Περιβάλλετε τότε τους Δικαστικούς με μία τέτοια νομική κατοχύρωση άσκησης των πολιτειακών τους δικαιωμάτων που να μην μπορεί να τους αγγίξει κανείς! Δημιουργείστε ένα τέτοιο νομικό οπλοστάσιο κατοχύρωσης της πολιτειακής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας που να μην μπορεί κανείς έμμισθος «υπερασπιστής» της εγκληματικής παθογένειας να το προσβάλλει!

Πρέπει επιτέλους σ’ αυτή την φοβισμένη κοινωνία να υιοθετηθούν μέτρα καταστολής κατά της αύξησης της εγκληματικότητας, τέτοια ώστε να μεταλλαχτεί ο αρρωστιάρικος παθογόνος ανθρωπισμός σε δικαιϊκή και δικανική βεβαιότητα, επικουρούμενη από ένα σύστημα ανθρωπιστικής φυλάκισης που θα διορθώνει την παρεκτρεπόμενη συμπεριφορά και θα την επαναφέρει στην κανονικότητα.

Τιμωρείτε αμείλικτα κείνα τα αδικήματα που εξασθενίζουν την δικανική ισχύ και καταργείστε επιτέλους εκείνη την καταχρηστική ανεκτικότητα με την παράλογη υπερασπιστική χρήση όλων εκείνων των «ευεργετικών» παραμέτρων που καθιστούν την αμετάκλητη κύρωση σε διφορούμενη δικαιοσύνη και σε προσωρινή στέρηση της ελευθερίας στυγνών εγκληματιών! Ανθρωπιστικοί νόμοι δεν είναι αυτοί που καταργούν ή μετριάζουν την δικαστική κύρωση, ούτε αυτοί που μετατρέπουν την στέρηση της ελευθερίας σε προσωρινή δακρύβρεχτη ευαισθησία μετά χρήσεως ολιγοήμερων διακοπών στα καταστήματα κράτησης.

Η ανυπαρξία και η αποτελεσματικότητα κρατικής κατασταλτικής και νομοθετικής παρέμβασης στην διάπραξη αδικημάτων με μια απόλυτη τιμωρία δίκαια καταμερισμένη ως προς την διάπραξη και το είδος δεν γεννά μόνο «ωχαδερφιστική» νοοτροπία των εγκληματιών αλλά γεννά επίσης και μια συμπεριφορά μη εμπιστοσύνης από την πλευρά των πολιτών προς την ίδια την Πολιτεία.

Επομένως όταν θα έχει καταργηθεί το έγκλημα με τον φόβο της αμείλικτης ποινής, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα δίκαιο ποινικό σύστημα κι αφήστε επιτέλους εκείνη την μεσοβέζικη δημοκρατική υπερασπιστική της ανθρώπινης αξιοπρέπειας επιχειρηματολογία «περί παραβίασης τάχαμου των ανθρώπινων δικαιωμάτων»! Ποιων δικαιωμάτων; Των διενεργούντων το έγκλημα ή των παθόντων;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.