Φαρμακείο για τους πολίτες

Από τον Κώστα Ματσιόλη, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας

Ο κλάδος μας βρίσκεται , στο μέσον της περιόδου των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην χώρα μας και που έχουν σχέση με την εφαρμογή των πολιτικών των μνημονίων .Το χθες του Ελληνικού Φαρμακείου φαντάζει πλέον ένα μακρινό όνειρο.

Σήμερα διανύουμε σαν φαρμακοποιοί, μια περίοδο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Είμαστε ,επιστήμονες όταν μας χρειάζονται, αλλά έμποροι όταν δεν μας χρειάζονται, Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό όταν το ψάχνουμε στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία, χαράματα το πρωί, και από την άλλη είναι εμπόρευμα όταν θέλουν να περάσουν μέτρα μνημονιακά .

Όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, άλωσαν τις διατάξεις λειτουργίας των φαρμακείων, μετατρέποντας τες στα πρότυπα των καταστημάτων που πουλούν οτιδήποτε άλλα, εκτός από είδος πρώτης ανάγκης. {Αφαίρεσαν χωρίς πολύ κόπο ακόμη και το δικαίωμα τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, δηλαδή οι τοπικοί Φ.Σ. να έχουν γνώμη για τα καινούργια νεοϊδρυθέντα φαρμακεία και ενημερώνονται για αυτό σαν απλοί αποδέκτες, λες και δεν τους αφορά άμεσα}.

Ωράριο, αδειοδότηση νέων φαρμακείων πειθαρχικά συμβούλια , ΜΗΣΥΦΑ , πήγαν… περίπατο. Θα ήθελα πραγματικά να το τονίσω όσο γίνεται περισσότερο, το γεγονός ότι αφαίρεσαν χωρίς καθόλου μεγάλο κόπο την λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, για να εξαφανίσουν τελείως την δύναμη των τοπικών Φ.Σ.
Μέσα από τις συλλογικότητες αυτές θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να αντιπαρέλθουμε όσο γίνεται καλλίτερα και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες , τα βάρβαρα αντηλιακά μέτρα που η κυβερνήσεις προσπαθούν να εφαρμόσουν.

Υπάρχουν τρόποι; Απαντούμε πως ναι υπάρχουν τρόποι. Ενδυναμώνουμε τώρα περισσότερο από άλλη φορά τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟ , καθώς επίσης, ενισχύουμε όλο περισσότερο την σχέση μας με την κοινωνία η όποια στέκεται δίπλα μας, μας στηρίζει .

Πείθουμε με τις καθημερινές μας πρακτικές και στάσεις τους απλούς συμπολίτες μας το πόση άξια έχει να έχουν δίπλα τους ένα λειτουργό υγείας όλο το 24ωρο, να τους στηρίζει.

Ενισχύουμε τις γνώσεις μας με συλλογικές εκδηλώσεις όπως η σημερινή και άλλες και επιδιώκουμε μέσω των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων την κατοχύρωσή μας σαν κλάδος υγείας, από την πολιτεία.
Το μεγάλο στοίχημα είναι μπροστά μας και πρέπει να το κερδίσουμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.