Φωνή λαού, φωνή θεού

Γράφει η Ελένη Γ. Ράπτη, Πολιτικό Στέλεχος ΝΔ, Πυραγός ΠΣ, Νομικός Υποψ. Δρ. Ευρωπαϊκού δικαίου, MBA, MA

Η κάλπη μίλησε. Οι πολιτικές δυνάμεις ξαναζυγίστηκαν. Η διαφορά των 9,5 εκατοστιαίων μονάδων της ΝΔ απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωβουλευτικές εκλογές της 26ης Μάϊου, της ευρύτερης που έχει καταγραφεί ποτέ από το 1981 κι έπειτα, συνιστά αναμφίβολα μια σπουδαία, ξεκάθαρη και ευρεία εκλογική νίκη της ΝΔ, αποτελώντας παράλληλα πρόκριμα αυτοδυναμίας και για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η ευρεία αυτή νίκη, ωστόσο, της ΝΔ μόνο ορφανή δεν είναι.
Αποτελεί-κυρίως-μια μεγάλη προσωπική νίκη του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος επενδύοντας στο θετικό, ειλικρινή, υπεύθυνο και κοστολογημένο πολιτικό λόγο, διαμόρφωσε μια ρεαλιστική πολιτική ατζέντα θέσεων, κοινωνικά νευραλγικού χαρακτήρα, για τη μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων, την πάταξη της ανεργίας και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η οποία επικυρώθηκε διθυραμβικά, χαρίζοντάς του μια σημαντική διεύρυνση προς το Κέντρο και παράλληλα μια πολιτική κυριαρχία, τόσο στο εγχώριο πολιτικό στερέωμα, όσο και ενδοπαραταξιακά.
Κυρίως και πιο σημαντικό: τα πέτυχε όλα αυτά, επιδεικνύοντας ένα πολιτικό ύφος, ήθους και πολιτισμού, απέχοντας από αλαζονείες, αήθεις επιθέσεις και ψευτοκουτσαβακισμούς, το οποίο μίκρυνε την απόσταση των πολιτών από τη ΝΔ και μεγάλωσε την απήχησή της, γεγονός το οποίο αποτυπώθηκε με την πρωτοπορία της ΝΔ σε όλες τις ηλιακές ομάδες (ιδίως των νέων 17-24) αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων. Συνολικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης, κέρδισε την παρτίδα γιατί πέτυχε με ιδιαίτερα νουνεχή τρόπο, σημαντικές «πολιτικές οικονομίες κλίμακας».
Το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, δεν είναι ούτε εκείνο ορφανό, με την πατρότητα του όμως να αποδίδεται σε πολλούς γενεσιουργούς λόγους και ακόμη περισσότερες αιτίες.
Καταρχήν, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, το πάλαι ποτέ golden boy της αριστεράς. Εδραιώθηκε στο μυαλό των πολλών ως ψεύτης, δίχασε, έδειξε νεοφιλελεύθερα αδίστακτος, συναγελάστηκε με την ελίτ, εξωράισε αντί να εξοστρακίσει «Πολλάκειες» πολιτικές συμπεριφορές και, υπόγραψε την πολιτική του καταδίκη όταν στάθηκε απέναντι στην πάνδημη λαϊκή βούληση για απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Κατόπιν, και εξίσου σημαντικά, το ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ που απέτυχε να αποτελέσει το θεσμικό αντίβαρο απέναντι στις προοδευτικές ολιστήσεις και ανακυβιστήσεις και στα παρά φύση πολιτικά προξενιά του Αλέξη, στέκοντας αμήχανα βουβό απέναντι στην ιδεολογική φτωχοποίηση του, παρακολουθώντας τον, ακόμη και κατόπιν της εκλογικής συντριβής, να κουνά το δάκτυλο αντί αυτοοικτιρμού.
Στεκόμαστε πλέον μπροστά σε μία νέα, εύγλωττη πολιτική πραγματικότητα, η οποία αποτελεί καταλύτη εξελίξεων για τη χάραξη μιας νέας εθνικής πορείας, φωτεινής, μεταρρυθμιστικής και αισιόδοξης. Ο β’ γύρος των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και η μάχη των επερχόμενων εθνικών, θα δοθεί με το ίδιο στίγμα και μετριοπάθεια από τη ΝΔ, με μεθοδικό τρόπο και δίχως διχαστικά διλήμματα.
Καθήκον μας να είμαστε όλοι παρόντες στις μάχες που έρχονται και ενωτικά να βγούμε με τα χέρια μας από το βαθύ λάκκο στον οποίο βρισκόμασταν.
Εγώ θα είμαι εκεί, εσείς;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.