Γιατί αυξάνεται η δημοσκοπική διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρο του Κωνσταντίνου Μαραβέγια*

Μετά τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και που δείχνουν σχετικά μικρό ποσοστό αναποφάσιστων και διαφορά ως και 19 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιούμε ότι αρχίζει πλέον να πιάνει τόπο ο κόπος όλων όσοι έχουν ασχοληθεί με το να πείσουν τον κοινωνικό τους περίγυρο και όχι μόνο για την ποιοτική διάφορα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είναι δυνατό να θεωρήσει κανείς ότι μια διαφορά αυτού του μεγέθους κατακτάται μόνο με τη λογική του ώριμου φρούτου, στην οποία στηρίχτηκαν πολλές φορές κατά το παρελθόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφεύγοντας να πουν αλήθειες στον ελληνικό λαό. Αλήθειες που ερχόμαστε να ανακαλύψουμε εκ των υστέρων και που ως επί το πλείστον μας ήταν δυσάρεστες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη στήριξη όλων μας έχει κατορθώσει να πείσει, ότι όχι απλώς αποτελεί τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας αλλά τον άνθρωπο με τη μεγάλη ποιοτική διαφορά σε σχέση με το σημερινό πρωθυπουργό.

Ο ελληνικός λαός περιμένει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι απλώς η επόμενη κυβέρνηση, γιατί κουράστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση. Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει ένα μοναδικό ρεκόρ για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα. Θα είναι η μοναδική που θα έχει εκλεγεί λέγοντας την αλήθεια για όλα όσα έχει σκοπό να πραγματοποιήσει. Ο κόσμος ξέρει τι να περιμένει από τώρα. Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους είναι να μην ειπωθεί ούτε μια κουβέντα παραπάνω από αυτά που η Νέα Δημοκρατία ως επόμενη κυβέρνηση θα μπορέσει να πετύχει, όπως δεν λέει και ο ίδιος ποτέ υπερβολές ακόμη κι αν γνωρίζει πως ο κόσμος μετά το φαινόμενο Τσίπρας θα του το συγχωρούσε. Για όλους αυτούς τους λόγους στις δημοσκοπήσεις για πρώτη φορά παρατηρούμε και το φαινόμενο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται σε δημοφιλία του εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Αυτό που σε καμία περίπτωση να συμβεί είναι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κολακευτούν και να υπνωτιστούν, γιατί ο πολιτικός αντίπαλος παραμένει δύσκολος και απρόβλεπτος ακόμα και όταν βρίσκεται στο καναβάτσο. Πρέπει να συνεχίσουμε λοιπόν τη δουλειά μας όλοι μαζί χωρίς εφησυχασμό. Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε ολοκληρωτικά αλώβητη μετά την πρόσφατη εσωκομματική εκλογή. Στα πανιά της πνέει άνεμος ούριος ότι θα έρθει σύντομα η ώρα να κυβερνήσει και να είναι η δύναμη που θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα στη χώρα που θα είναι αναμφίβολα δυσκολότερη από σήμερα, χωρίς δίχτυ προστασίας. Ο αγώνας φίλοι μου συνεχίζεται αδιάκοπος γιατί τα από τα προβλήματα δεν λύθηκε ούτε ένα. Οι άλλοι είναι ανίκανοι, αλλά μετρ της προπαγάνδας και γι’ αυτό επικίνδυνοι.

*Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας είναι Πολιτικό Στέλεχος από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.