«Γολγοθάς» για χιλιάδες τρίτεκνους που τους κόπηκε το επίδομα

Από τον Γιώργο Καλτσογιάννη θεματικού αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας

Τη μη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων για τους τρίτεκνους ζήτησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Τριτέκνων Βόλου «Η Αργώ», όπου παρευρέθηκε.

Ο κ. Καλτσογιάννης και με την ιδιότητα του μέλους του συλλόγου, καθότι είναι πατέρας τριών παιδιών, αρχικά επαίνεσε την πρωτοβουλία του διοικητικού συμβουλίου να βραβεύσει τα παιδιά των οικογενειών του συλλόγου που εισήχθησαν φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια και έχοντας τη στήριξη των γονιών τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το οικογενειακό επίδομα για όσες τρίτεκνες οικογένειες διαθέτουν ένα συγκεκριμένο ετήσιο εισόδημα.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που θίγει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και της ανάγκης η χώρα μας να αντιμετωπίσει το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, η κυβέρνηση έρχεται και τιμωρεί τις οικογένειες που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να καλύψουν τις ανάγκες των τριών παιδιών τους. Στην Μαγνησία εκατοντάδες οικογένειες θα πληγούν οικονομικά από την αφαίρεση του επιδόματος που λάμβαναν και από δω και πέρα θα τα βγάζουν πολύ δύσκολα. Καμιά ευαισθησία δεν υπάρχει από την σημερινή κυβέρνηση για τους τρίτεκνους, όταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις προστάτευαν αναγνωρίζοντας τον πολύπλευρο ρόλο τους. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανατρέψουμε αυτήν την άδικη και ακατανόητη απόφαση και όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.