«H θεωρία του αυτοχαρακτηρισμού και της πλαστής υπόσχεσης»

Από τον Κώστα Παρδάλη

Τα πλήθη διαποτισμένα από νέες θεωρίες και μισοφωτισμένα στο βάθος τούνελ, αποτελούμενα από ανάκατα ετερογενή μίγματα αδιάλλακτων φανατικών, δακρύβρεχτων ανθρωπιστών και πειθήνιων ηλιθίων, ακολουθούν όλα τα κουνήματα της ουράς κάποιου, επειδή το διανοητικό τους επίπεδο τους καταδίκασε να ακολουθούν πάντοτε κάτι.
Κι αυτό το κάτι εκμεταλλεύεται ο κουνιστής της πλαστής πίστης, βαφτίζοντας λαϊκό όραμα, το δικό του αυξανόμενο θράσος, αυτοχαρακτηρίζεται ως συναγωνιστής προλετάριος, δίνοντας πλαστές υποσχέσεις, κηρύσσει την εξέγερση, την γενική απεργία και την βία και τις καταπολεμά δυναμικά μόλις γίνει αυτός ο κύριος.
Κι αυτό γιατί πιστεύει ακράδαντα πως για να υπάρξει συνέχεια στην ζωή ενός λαού, πρέπει ο ίδιος ο λαός να τηρεί ορισμένους παραδοσιακούς κανόνες, όπως να ακολουθεί αναντίρρητα την οσμή του νέου αφέντη.
Κι έτσι στην αρχή η μέθοδος της προσηλύτισης, είναι ομιχλώδης, αλλά σιγά-σιγά γίνεται ολοφάνερη και πολυδιάστατη καταπνίγοντας κάθε δικανική αμφισβήτηση, έχοντας λανθασμένα την πεποίθηση ότι δεν πρέπει αυτός να προσαρμοστεί στην νομιμότητα, αλλά η νομιμότητα να προσαρμοστεί στην δική του θέληση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.