Οι απαντήσεις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, στις κατηγορίες του κ. Μητσοτάκη

Του Χρήστου Μαυρομμάτη

Στη συνεδρίαση της Βουλής στις 3/7/2017, δεν συζητήθηκε τόσο, η αξιολόγηση της συμφωνίας, αλλά βρήκαν την ευκαιρία όλοι τους, να μιλήσουν για άλλα μικροπολιτικά θέματα. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε μόνο 15 λεπτά για τη συμφωνία και ασχολήθηκε με θέματα χωρίς ουσία, όπως της συνομιλίας του κ. Πάνου Καμμένου με ισοβίτη φυλακισμένο και του Υφυπουργού Υγείας κ. Πουλάκη , για την αντιπαράθεσή του με τις αστοχίες του Συμβουλίου Επικρατείας. Και ο Πρωθυπουργός έδωσε την απάντηση ότι είναι προτιμότερο να κυνηγάμε την ουσία της υπόθεσης της διακίνησης δύο και πλέον τόνων ηρωίνης , που θα σκότωναν εκατοντάδες παιδιά και πολίτες στη χώρα μας και την Ευρώπη. Πρέπει να μάθουμε ποιοί κρύβονται πίσω από αυτή τη μεγάλη διακίνηση αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων Ε και όχι να βάζουν εμπόδια στην έρευνα και διαφώτιση αυτής της σημαντικότατης υπόθεσης των ναρκωτικών. Το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Και για την υπόθεση του κ. Πολάκη , που ο κ. Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε, για τις αποκαλύψεις του στην υγεία, χυδαίο η κάποια άλλη λέξη, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι χυδαίοι είναι αυτοί, που νοσηλεύονται στο Ντυνάν και δεν πληρώνουν. Χυδαίοι είναι αυτοί , που υπερτιμολογούν τα φάρμακα και κλέβουν το δημόσιο. Χυδαίοι είναι αυτοί , που δρομολογούν ένα δημόσιο Νοσοκομείο να πωληθεί σε ιδιώτες και να αφήσουν το λαό να βολοσκάει , χωρίς νοσηλεία στην ψάθα κλπ.κλπ.
Έτσι, ο Πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να τονίσει τα επιτεύγματα της Κυβερνήσεώς του στα 2,5 χρόνια , που βρίσκεται στην εξουσία:
1ον τόνισε ,επί Κυβερνήσεως Παπανδρέου χάθηκαν 543 χιλιάδες θέσεις εργασίας ε « Παπαδήμου « 93 « « « ε « Σαμαρά- Βενιζέλου « 259 « « « ε « δικής μας (Τσίπρα) κερδήθηκαν 230 χιλιάδες « «
2ον η ανεργία από 27% κατέβηκε στο 23%, από στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ. Επίσης , η πλάστιγγα , της μερικής απασχόλησης προς πλήρη απασχόληση, ήταν πριν, 40% προς 60%. Σήμερα αντεστράφη από την Κυβέρνησή μου σε 40% προς 60%. 3ον το πλεόνασμα των εσόδων το 2014 ήταν 0,2 % του ΑΕΠ. Το 2016 έφθασε το 3,2% του ΑΕΠ η 7,2 δις/ρια Ε και υπάρχει η προοπτική, η αύξηση αυτή να συνεχισθεί στα επόμενα έτη κατά 1250 εκατομμύρια Ε. Έτσι , θα έχουν το πρωινό τους, από 5000 παιδιά σήμερα , τα 45000 παιδιά το 2017, με τάση να φθάσουν τα 150.000 παιδιά τα επόμενα χρόνια. 4ον Η επιδότηση κοινωνικών επιδομάτων (ενοικίου, αλληλεγγύης κλπ) το 2014 ήταν 250 εκατομμύρια Ε , το 2016 έφθασε τα 650 εκατομμύρια Ε. Το επίδομα αλληλεγγύης, σήμερα, λαμβάνουν 550.000 συμπολίτες μας. Το 10% εξ αυτών με προγράμματα απασχόλησης ΕΣΠΑ , για να εξαλείψουμε σιγά-σιγά την ανεργία.
5ον Προβλέπουμε την επόμενη διετία την πρόσληψη 25000 νέων επιστημόνων, στα νοσοκομεία, την αυτοδιοίκηση και τις άλλες υπηρεσίες, για να σταματήσουμε την αιμορραγία αυτή προς το εξωτερικό , για να βρουν δουλειά. Μέχρι τώρα προσλάβαμε 9000 άτομα, οι 2500 είναι μόνιμοι και οι 5000 στα νοσοκομεία , εξ ων γιατροί 3000 . Το πρόγραμμά μας για την υγεία, είναι να δημιουργήσουμε μέχρι τέλους του έτους, 239 μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, σε 80 τομείς της αστικής και περιφερειακής φροντίδας υγείας και έτσι να αποσυμφορήσουμε τον συνωστισμό στα νοσοκομεία.
6ον Ως προς τη ρευστότητα, θυμάστε ότι το 2013 και 2014 πασχίζαμε να βρούμε χρήματα να πληρώσουμε τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους; Σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους μισθούς και τις συντάξεις. Έχουμε και περίσσευμα. Μας εμπιστεύονται οι αγορές και ετοιμαζόμαστε να βγούμε στις αγορές με χαμηλά επιτόκια, στα τέλη η τις αρχές του 2018.
7ον Ζητήσαμε από τους θεσμούς , τη ρύθμιση του χρέους, που όλοι γνώριζαν ότι δεν είναι βιώσιμο. Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι μετά τις Γερμανικές εκλογές και μέχρι τη λήξη του προγράμματος , τον Αύγουστο του 2018, χωρίς άλλη πίεση , θα υπάρχει αυτή η ρύθμιση και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2018. Εσείς, πήρατε πιστοποιητικό βιωσιμότητας, αλλά δεν μπορέσατε να μείνετε με χαμηλά επιτόκια και να ξαναβγήτε στην αγορά. Εμείς θα σταθεροποιήσουμε την οικονομία και χωρίς πιστοποιητικά θα βγούμε συμφερώτερα στις αγορές, γιατί κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους.
8ον Το σπουδαιότερο για τον Ελληνικό λαό, που κάναμε , είναι ότι δώσαμε τη δυνατότητα σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, να έχουν πρόσβαση σε μονάδες υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
9ονΗ προσδοκία μας να μπούμε στο Ταμείο Επικουρικής Στήριξης (PSI) , που ζητούσαμε μας διαβεβαίωσαν ότι με την ανάκαμψη της οικονομίας, θα είναι δυνατόν να μπούμε , μαζί με τα άλλα κράτη, στο Ταμείο και να έχουμε τα ευεργετήματα της δανειοδότησης αυτού του Ταμείου.
Προετοιμαζόμαστε , ώστε να μην χρειαστούμε νέα προγράμματα με τους θεσμούς στα επόμενα χρόνια. Έχουμε σχέδιο ανασυγκρότησης της εργασίας με την κοινωνία στα πόδια της και όχι εξοντωμένη, με μισθούς πείνας και δεν θα την κάνουμε κοινωνία του Πινοσέτ, ούτε της Θάτσερ, όπως θέλει η Νέα Δημοκρατία , τόνισε ο κ. Πρωθυπουργός. Εμείς με την πρώτη ευκαιρία θα αυξήσουμε τους μισθούς των εργαζομένων. Τέρμα στη λιτότητα και τις μειώσεις του κόστους εργασίας. Θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας , την αξιολόγηση όλων των υπηρεσιών και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της χώρας μας: των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας και του εξαιρετικού κλίματος, για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας αγροτικών προϊόντων και αύξησης του τουριστικού κύματος, στις εξαίσιες παραλίες της χώρας μας.
Γενικά , η διαφορά μας από την Νέα Δημοκρατία , το άλλο κόμμα διεκδίκησης της εξουσίας ,είναι άβυσσος, ως προς τα προγράμματα, που ο Ελληνικός λαός, τα έζησε στο πετσί του, της λιτότητας , της περιθωριοποίησης του ατόμου, των ιδιωτικοποιήσεων , των μαζικών απολύσεων , με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, που το καπιταλιστικό σύστημα και η φιλελευθεροποίηση της ιδεολογίας του επιβάλλει και με την καταστροφολογία και κινδυνολογία , σήμερα, που είναι μόνιμες επιλογές τους , απειλούν να πάρουν την εξουσία και φοβερίζουν την Κυβέρνηση, για να αρχίσουν πάλι το ίδιο παιχνίδι, που μας έφερε στη χρεοκοπία. . Το διορισμό και την τακτοποίηση συγγενών , φίλων και κομματαρχών , με ανήκουστους διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ, για να αλώσουν το δημόσιο , με ανίκανους ανθρώπους και να χωλαίνει η κρατική μηχανή. Ε, αυτά εμείς δεν θα τα επιτρέψουμε. Είμαστε καθαροί. Δεν βάλαμε το δάκτυλο στο μέλι και θα δημοσιοποιήσουμε όλα τα σκάνδαλα , που καταχωνιάζονταν στα συρτάρια των δικαστικών αρχών μέχρι πρότινος . Όλα στη φόρα , λοιπόν, με απόλυτη διαφάνεια με την δικαιοσύνη ,που την θεωρούμε κορωνίδα της Δημοκρατίας , θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.