Η αριστερή ανάλυση της άδειας του Κουφοντίνα

* Γράφει ο κ. Νικήτας Παπαντωνίου-Καρτάλης

Η αποφυλάκιση μέσω μίας ολιγοήμερης άδειας ενός κρατουμένου είναι ένα γεγονός το οποίο είναι φυσιολογικό σε μία δυτική χώρα. Σε αυτό κανένας λογικός άνθρωπος δεν πρέπει να διαφωνεί. Όμως όλοι οι κρατούμενοι δεν είναι ίδιες περιπτώσεις και φυσικά δεν μπορούν να απολαμβάνουν των ίδιων «νομικών προνομίων», τα οποία πρέπει να συνδυάζονται με αντίστοιχη συμπεριφορά η οποία να δείχνει και την απαιτούμενη μεταμέλεια. Προφανώς λοιπόν, αφού όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες, και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο τόσο για πρακτικούς λόγους όπως αυτός της διαφυγής όσο και συμβολικούς λόγω της έκτασης των εγκληματικών πράξεων που έχει τελέσει ο οποιοσδήποτε κακοποιός, θα πρέπει η χορήγηση αδειών να γίνεται με μεγάλη προσοχή.

Ο κύριος Κουφοντίνας είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, τόσο σε ιδεολογικό επίπεδο όσο και για την σφοδρότητα των εγκλημάτων που διέπραξε. Πριν αρχίσω να επιχειρηματολογώ, καλό είναι να θυμηθούμε τα πεπραγμένα του γνωστού τρομοκράτη της 17Ν. Ο κύριος Κουφοντίνας ήταν μέλος της ριζοσπαστικής μαθητικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΜΚ) την δεκαετία του 1970, όπου κατά δήλωσή του ριζοσπαστικοποιήθηκε, αποδεικνύοντας ότι τα «αστικά» κόμματα της αριστεράς μπορούν να αποτελέσουν φορείς ακραίων αντιλήψεων. Με την αναρίχηση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την προσαρμογή του στην αστική πραγματικότητα, ο κύριος Κουφοντίνας αποπέμφθηκε από την νεολαία λόγω «ακραίων» απόψεων που έφταναν μέχρι την στήριξη ένοπλων δράσεων για την επιβολή του σοσιαλισμού στην χώρα. Η αναγωγή στο τώρα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε ΣΥΡΙΖΑ και απλά ο κύριος Κουφοντίνας παρέμεινε γνήσιος αριστερός, όπου η δημοκρατία και το κοινοβουλευτικό πολίτευμα είναι ένα εμπόδιο στην διακυβέρνηση της χώρας.

Στο θέμα της τρομοκρατικής δράσης, ο κύριος Κουφοντίνας ήταν ταμίας της οργάνωσης δηλαδή ο διαχειριστής των προϊόντων των ληστειών όπως περιγράφεται από τον γνωστό ιστότοπο της Wikipedia. Ο κύριος Κουφοντίνας κατηγορήθηκε για 200 αδικήματα και 11 φόνους και έχει φυλακιστεί με 11 φορές ισόβια. Από τα ανωτέρω, είναι εύκολα κατανοητό ότι ο κύριος Κουφοντίνας είναι ένας τρομοκράτης με πλούσιο «βιογραφικό» και αυτό το λόγο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και με την πρέπουσα σοβαρότητα και αυστηρότητα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι η κυβέρνηση για να ισορροπήσει με την ακραία αριστερή πτέρυγα του κόμματος, κάνει τα «στραβά μάτια» και σε αυτήν την περίπτωση τρομοκρατίας όπως αυτή του Ρουβίκωνα. Πολλά πολιτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, την πρακτική της τρομοκρατίας και του βίαιου αγώνα δεν την βρίσκουν αποτροπιαστική ούτε κατακριτέα. Είναι μέσα στο πολιτικό τους dna ως απόρροια της αριστερής ιδεοληψίας. Κλείνοντας να πω μία φράση η οποία υπόθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «η τρομοκρατία έχει προέλευση από την μήτρα της άκρας Αριστεράς», είτε αρέσει είτε όχι στους αριστερούς ιδεολόγους.

* Ο κ. Νικήτας Παπαντωνίου-Καρτάλης είναι πρώην CFO της Nobacco και αναλυτής της Eurobank και νυν σύμβουλος στο ΕΒΕΑ, πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών μετέχοντας στις επιτροπές Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ενέργειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.