Η αξιοποίηση πόρων φέρνει έργα στη Μαγνησία

Από τον Γ. Καλτσογιάννη, μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ., πρώην αντιπεριφερειάρχης

Η αξιοποίηση πόρων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί κεντρικό γνώμονα της πολιτικής της, με αποτέλεσμα ακόμη και στην πολύ δύσκολη μνημονιακή περίοδο που διανύουμε, να υλοποιούνται στη Μαγνησία βασικά έργα υποδομής που στηρίζουν την τοπική οικονομία.

Η βελτίωση των οδικών αξόνων αποτελεί μια από τις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας διασφαλίζοντας ποιοτική πρόσβαση σε προορισμούς, ενδυναμώνοντας την ασφάλεια των μετακινούμενων και αναβαθμίζοντας τις προοπτικές για προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών.

Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη εργασίες στην παλαιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, στο τμήμα του δρόμου Βελεστίνου-Βόλου αλλά και σε πολλά κομμάτια του επαρχιακού οδικού δικτύου της νησιωτικής και χερσαίας Μαγνησίας, όπως στο Ανατολικό Πήλιο, όπου πραγματοποιούνται ασφαλτοστρώσεις και άλλες παρεμβάσεις.
Να σημειώσουμε πως το οδικό δίκτυο του Πηλίου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών μέσα στο χειμώνα υπέστη νέες ζημιές από κατολισθήσεις, καταπτώσεις και διαβρώσεις που η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας αντιμετωπίζει μέσα από τις εργολαβίες. Σε δύσκολα σημεία στον Κισσό, στο Μούρεσι,, στη Ζαγορά, στους δρόμους προς τις παραλίες, γίνονται εργασίες που προσφέρουν ασφαλή και άνετη πρόσβαση σε ντόπιους και επισκέπτες.

Επιδεικνύοντας συνέπεια, αμεσότητα και αποτελεσματικότητα η Περιφέρεια υλοποιεί έργα που είχε ανάγκη ο τόπος εδώ και χρόνια.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν, αν δεν υπήρχε το πνεύμα τεχνογνωσίας για την διεκδίκηση και αξιοποίηση των κονδυλίων, αλλά και το πνεύμα αποτελεσματικότητας, ενότητας και ευσυνειδησίας που διατρέχει την Περιφέρεια και το πολιτικό στελεχιακό δυναμικό της με επικεφαλής τον κ. Κώστα Αγοραστό.

Τα ζητήματα ασφαλώς και δεν σταματήσουν να υφίστανται και νέες ανάγκες διαρκώς θα προκύπτουν.

Όμως αποδεικνύεται στην πράξη πως η Περιφέρεια βρίσκεται διαρκώς κοντά στον πολίτη, εκφράζει τη δυναμική του τόπου και αποτελεί τον κύριο φορέα υλοποίησης έργων στον τόπο μας μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, όπου οι πηγές χρηματοδότησης από Κράτος και ιδιωτικές πηγές έχουν στεγνώσει.

Εντούτοις η Περιφέρεια με την επιμονή και τη μεθοδικότητά της καταφέρνει και αντλεί πόρους, στηρίζει την τοπική οικονομία και δημιουργεί έργα που είναι προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.
Και σε αυτόν το δρόμο της δημιουργίας και αποφασιστικότητας θα συνεχίσει να πορεύεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.