«Οι ευθύνες έχουν υπαίτιο και αυτός είναι ο Πρωθυπουργός»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπασδάνης*

Η κυβέρνηση κατά την εξέλιξη των φονικών πυρκαγιών, επέδειξε ανικανότητα διαχείρισης και συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών. Επιπλέον εμφανής ήταν και η αδυναμία αποστολής ικανού αριθμού μέσω και τεχνικού εξοπλισμού προς «επιχειρείν» που τελικά δεν διατέθηκαν.
Την ανικανότητά της όμως συνόδευσε και πολιτικό θράσος που προσβάλει τις μνήμες των νεκρών και το κοινό αίσθημα όχι μόνο όσων έζησαν και γλίτωσαν από αυτή την τραγωδία αλλά και όλων των πολιτών.
Από τις δηλώσεις των κυβερνητικών οργάνων ότι για τη διαχείριση των πυρκαγιών όλα έβαιναν καλώς και ότι επιχειρησιακά, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ξαναέκαναν τα ίδια, κατέληξαν, υπό το φως των νέων σοβαρών στοιχείων που συνεχώς και αδιάλειπτα έρχονται στη δημοσιότητα, στις καρατομήσεις του υπουργού κ. Τόσκα και των δύο Αρχηγών, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και του αρμόδιου κυβερνητικού υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας.
Η λαϊκή οργή και η απαίτηση για δικαίωση για τις τραγικές απώλειες επιμερίζεται όμως πρώτα στον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Αφού δεν έχει το πολιτικό θάρρος να παραιτηθεί, θα τον παραιτήσει ο ίδιος ο λαός όποτε γίνουν εκλογές.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί η Ελλάδα να μη ζήσει ποτέ τέτοια τραγωδία και όλες οι Υπηρεσίες που απαρτίζουν την πολιτική προστασία να ενισχυθούν με μέσα και ανθρώπους άξιους και αποτελεσματικούς.

*Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΝΟΔΕ Μαγνησίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.