Η κοινωνία του ωχαδερφισμού σε όλο της το μεγαλείο

Γράφει ο Στάθης Χαλαστάρας

Εδώ και κάποια χρόνια τοποθετήθηκαν δύο καλαίσθητες κατασκευές πληροφόρησης στο δρόμο πριν την Κουκουράβα. Ένα ξύλινο κιόσκι πληροφόρησης τοποθετήθηκε στην έξοδο των περιπατητών του μονοπατιού από τη χαράδρα του Αγίου Νικολάκι, δίπλα στο δρόμο και λίγο πιο πάνω μια ξύλινη κατασκευή πληροφορούσε τους επισκέπτες της περιοχής για τα καταστήματά και τις επιχειρήσεις της Μακρινίτσας.
Στο ξύλινο κιόσκι όντας χρόνια περιπατητής στην περιοχή, δεν ήταν λίγες οι φορές που ενημερώθηκα για εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές δράσεις.
Και οι δύο αυτές κατασκευές σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν. Μια που τοποθετήθηκαν, ίσως στα πλαίσια κάποιου Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Προγράμματος και μία που θα χαθούν μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης της φύσης μιας και πρόκειται για ξύλινες κατασκευές.
Σκέφτομαι την πορεία όχι μόνο αυτών των κατασκευών αλλά γενικότερα την παγιωμένη τύχη ανάλογων περιπτώσεων, όπου στήνεται σε μια δεδομένη στιγμή ένας υπέροχος αστικός εξοπλισμός, τελικά όμως με προδιαγεγραμμένη την τύχη του, μετά από λίγα χρόνια να μην υπάρχει . Ιδέες, κόστος κατασκευής, χρηστικότητα, κανέναν δεν ενδιαφέρει…εκτός και αν αυτές οι κατασκευές βρίσκονται στο κέντρο της πόλης όποτε υπάρχει κάποια ελπίδα! Εσείς μπορείτε να μου απαριθμήσετε και πλήθος άλλων παρόμοιων περιπτώσεων μέσα και έξω από την πόλη. Όπως τα πανέμορφα ξύλινα γεφυράκια του Κραυσίδωνα που σαπίζουν χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται, τα σπασμένα και σάπια παγκάκια που ποτέ δεν συντηρήθηκαν, τα κάγκελα που σκουριάζουν και σαπίζουν και πλήθος άλλων. Η κοινωνία του ωχαδερφισμού σε όλο της το μεγαλείο, και δυστυχώς αυτή την κοινωνία τη μεταφέρουμε στους κρατούντες κάθε φορά τις τύχες της καθημερινότητάς μας. Πρέπει να αλλάξουμε για να αλλάξουν και οι διαχειριστές μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση όσοι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και ότι μας περιβάλλει θα έχουμε τύχη …παρόμοια με αυτή των κατασκευών που ανέφερα!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.