«Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή»

Από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ. και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταδικάζουν την άγρια καταστολή και την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, με ΜΑΤ και χημικά, ενάντια στους εκπαιδευτικούς, στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας. Η επίθεση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν δυο συνάδελφοι μας αναπληρωτές στο νοσοκομείο.

Η κινητοποίηση πραγματοποιούνταν για να διεκδικήσουμε οι εκπαιδευτικοί να σταματήσει η κυβέρνηση, κάθε Ιούνη, να απολύει 25 χιλιάδες συναδέλφους μας. Να σταματήσει η εξαθλίωση που τους οδηγεί, με τη μόνιμη περιπλάνηση τους κάθε χρόνο, με μια βαλίτσα στο χέρι, από νησί σε νησί και από νομό σε νομό και η διαρκής ομηρία! Για να προχωρήσει η κυβέρνηση στην εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων και σε μαζικούς διορισμούς, με μόνιμη δουλειά για όλους, ώστε να καλυφθούν τα πάνω από 25.000 κενά στην εκπαίδευση.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο απολύτως δίκαιο και χρόνιο αίτημα των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών απάντησε με βίαιη καταστολή. Δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά: την εφαρμογή των απαιτήσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων, την αύξηση της κερδοφορίας τους και την υλοποίηση των κατευθύνσεων των μνημονίων, του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. στην εκπαίδευση. Όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χτύπησε απρόκλητα την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, όπως έκανε και πριν 3 ημέρες με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μαχητική απάντηση στην προκλητική, απάνθρωπη και βαθιά αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική στάση της κυβέρνησης. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά και μαζικά τον δίκαιο αγώνα τους, άμεσα, με νέες κινητοποιήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.