Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παίξει τον ΣΥΡΙΖΑ με τα δικά του όπλα

Του Δημήτρη Μποσνάκη, εκπαιδευτικού

“ Αυτός που έχει περισσότερη ψυχή, υπερισχύει, αν και δεν θα έπρεπε να υψώνει ούτε το δάχτυλό του”
Eίναι μια ρήση που βρίσκει συχνή εφαρμογή στην πολιτική. Ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς αξιόμαχα στελέχη, χωρίς περγαμηνές, χωρίς ιδεολογική συνοχή, τσαλαβουτώντας στο πολιτικό παρελθόν και ανασύροντας από τις στάχτες αποκαϊδια, τα παρουσιάζει ως ευρήματα με αξία.

Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίζει με τα πολιτικά πάθη, υποκλέπτει τα χαρτιά και τα όπλα του αντιπάλου. Το έδειξε καταφανέστατα ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός.

Μια τέτοια πολιτική αντιμετωπίζεται με τα δικά της όπλα. Αποδεικνύοντας την επιζήμια χρήση τους στο παρελθόν.
Την τακτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσει με τη:

1) Διαρκή παρουσία μπροστά στα μεγάλα εθνικά θέματα.
2) Γρήγορη προσαρμογή στις εξελίξεις. Το να αλλάζεις θέσεις είναι πολιτική ανάγκη.
3) Καινοτόμα και πλουραλιστική επιλογή πολιτικών στελεχών.

Η πολιτική είναι παρόν, ενέργεια. Δεν είναι παρελθόν, ιστορία, ρήσεις μεγάλων πολιτικών. Η ειδωλολατρία των μεγάλων πολιτικών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ζούμε την εποχή των ενεργών και εύστροφων ανθρώπων.
Έχουμε ανοιχτή την πόρτα μας για να μπει το καινούργιο, ακόμη κι αν ανήκει στο αντίπαλο στρατόπεδο, ακόμη κι αν είναι αιρετικό.

Πληροφόρηση και όχι απόκρυψη. Σημασία έχουν οι άνθρωποι στους οποίους βασίζεσαι και όχι τα μνημεία, οι ιστορικές περγαμηνές και οι θεσμοί.

Κατάρτιση και ενημέρωση των πολιτικών στελεχών και μελών όχι μόνο στην κομματική γραμμή, αλλά και στη γραμμή του αντιπάλου.
Στελέχη πρώτης γραμμής, ισοβαρή με τον αντίπαλο, με τα ίδια κοινωνικά χαρακτηριστικά και όχι πολιτικές εφεδρείες και παρωχημένες ρητορικές.

Δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλο και τα όπλα του, αλλά να δείχνεις ότι έχεις το ανάλογο οπλοστάσιο με έναν αέρα υπεροχής.

Σήμερα οι γνώσεις κάνουν τη διαφορά. Οι γνώσεις που συγκλίνουν στην κανονικότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.