«Η πολεμική μηχανή των Αμερικανών ψάχνει προμηθευτές!»

Απ΄την Οργάνωση Βόλου του KKE (μ-λ)

Δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις του Μπάιντεν για τα 200 χρόνια. Στόχος των αμερικάνων είναι να χρησιμοποιήσουν γεωστρατηγικά τη χώρα μας προκειμένου όχι μόνο να εδραιώσουν την παρουσία τους στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά να την αναπτύξουν! Να αποκρούσουν τους ανταγωνιστές τους – κύρια τη Ρωσία- και να κυριαρχήσουν στην περιοχή. Ο στόχος άλλωστε του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για παγκόσμια κυριαρχία, ποτέ δεν έφυγε από το τραπέζι!
Ετοιμάζονται λοιπόν οι φονιάδες να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το αποτύπωμά τους στη χώρα μας. Ομάδα του στρατού των ΗΠΑ θα έρθει στις 12 & 13 Απριλίου στο Βόλο και στις 15 & 16 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να βρουν προμηθευτές.
Τί σημαίνει αυτό; Ανοικοδόμηση αμερικάνικων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας! Δημιουργία δηλαδή ορμητηρίων πολέμου! Ήδη στο Στεφανοβίκειο φτιάχνεται βάση για να μπορούν να ελέγχονται μη επανδρωμένα αεροχήματα (drones) που θα επιχειρούν σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου!
Κατασκευαστικές, πετρελαϊκές, ενέργειας και μια σειρά άλλες εταιρείες του μεγάλου κεφαλαίου θα δώσουν το παρόν. Όχι μόνο για να γεμίσουν τα ταμεία τους με δολάρια αλλά γιατί σε αυτούς στηρίζουν τις μωροφιλοδοξίες τους! Στηρίζονται στους αμερικάνους προσβλέποντας σε αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου τους στην περιοχή, ιδιαίτερα στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με την τούρκικη αστική τάξη.
Και προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι, θα τάξουν νέες θέσεις εργασίας και τόνωση της τοπικής οικονομίας χάρη στις νέες βάσεις. Με λίγα λόγια να γίνει όλη η χώρα μια σύγχρονη Τρούμπα! Όσο κι αν προσπαθούν όμως να μας πείσουν να καλωσορίσουμε το δολάριο οι πρόθυμοι απολογητές του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, η δουλειά και η ζωή με δικαιώματα κατακτιούνται μόνο μέσα από την πάλη των εργαζόμενων και του λαού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης , ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις των Αμερικάνων στην περιοχή, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο της χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Μετατρέπουν τη χώρα σε αβύθιστη πλατφόρμα εξόρμησης πολέμου! Κι αυτό μόνο ασφάλεια δεν μπορεί να υποσχεθεί για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής!
Τι κι αν ο λαός έχει ανάγκη υγειονομικών μέτρων προφύλαξης. Τι κι αν οι ΜΕΘ ασφυκτιούν. Η ικανοποίηση των αναγκών των ξένων προστατών, είναι υψίστης σημασίας και για τη ντόπια αστική τάξη και για το πολιτικό της προσωπικό!
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτή την πολιτική που μόνο κινδύνους και δεινά συσσωρεύει . Αντίθετα έχουν ανάγκη και συμφέρον να παλέψουν ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, δυναμώνοντας τη φιλία και την αλληλεγγύη με τους λαούς της περιοχής μέσα από τον κοινό τους αγώνα ενάντια στους κοινούς εχθρούς, για το ξεπέταγμα των ιμπεριαλιστών από την περιοχή και τη χώρα μας. Αποτελεί αναγκαιότητα, λοιπόν, να δηλωθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η εναντίωση του λαού μας στην επέκταση των βάσεων στη χώρα, στη μετατροπή της σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων!
Μπροστά στην επικίνδυνη ένταση της αμερικάνικης παρουσίας και δράσης στη χώρα, το ΚΚΕ(μ-λ), απευθύνει ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα και σ΄ ολόκληρη τη χώρα. Ενάντια στα πολεμοχαρή τους σχέδια, στις Βάσεις, στους στόλους και τα στρατεύματα τους, ενάντια στα σχέδια για τη στράτευση, εναντία στις νέες «αγορές του αιώνα». Να προβάλουμε την ανάγκη συγκρότησης αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

• ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
• ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!
• ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΕΞΩ ΑΠ’ΤΗΝ ΕΕ!
• ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ!
• ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
• ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!