Η πολιτική κάλπη της Νέας Δημοκρατίας

Της Κατερίνας Πατσογιάννη, Μέλους Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ. Πρόκειται για την κορύφωση μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν δύο μήνες περίπου από το 1ο προσυνέδριο της Νίκαιας και συνεχίστηκε με έξι ακόμα Προσυνέδρια και δύο ειδικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα. Τους αυτούς μήνες και μέσα από την εντελώς καινούργια προσυνεδριακή διαδικασία αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός διάλογος, μεταξύ μελών και μη, του κόμματος, πάνω σε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες του σήμερα και κυρίως του αύριο.

Ειδικοί, τεχνοκράτες, εξειδικευμένοι επιστήμονες, καταξιωμένοι άνθρωποι της αγοράς και της κοινωνικής ζωής, χωρίς να κατέχουν απαραίτητα την ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με στελέχη του κόμματος, βουλευτές και πρώην κυβερνητικά στελέχη, ανταλλάξανε απόψεις, γνώμες με τα συμμετέχοντα στη διαδικασία μέλη και πρότειναν λύσεις. Δεν υπήρχαν πόντιουμ ομιλητών, μακρόσυρτες ομιλίες και συνθήματα. Στην λογική στρογγυλής τράπεζας, όλοι οι εισηγητές των θεματικών καθήμενοι, με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, έκαναν τις παρουσιάσεις τους. Στη συνέχεια ακολουθούσε ανοιχτός, ζωντανός διάλογος και μέσω των mass media, με ερωτήσεις, άμεσες απαντήσεις και καταγραφή πολλών διαφορετικών προτάσεων.

Τις δύο ημέρες του 11ου Συνεδρίου όλα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν ξανά. Και όχι μόνο. Κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών θα στηθούν και κάλπες! Οι Σύνεδροι και οι παρατηρητές θα ψηφίσουν, σε μυστική ψηφοφορία για το ποιες θα πρέπει να είναι οι κυβερνητικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας. Ποιο θα πρέπει να είναι το κυβερνητικό της πρόγραμμα και οι ποιες οι θέσεις της για την Ελλάδα που έρχεται.
Την Κυριακή το πρωί η Νέα Δημοκρατία θα δώσει μια άλλη διάσταση στη συμμετοχική ψήφο. Θα στήσει μια πολιτική κάλπη. Όχι για την ανάδειξη προσώπων, αλλά για την επικύρωση πολιτικών θέσεων και πρακτικών.

Από τη Δευτέρα θα έχει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις για την ερχόμενη κυβερνητική της θητεία, αλλά και για την μετά μνημονίων εποχή της χώρας. Μια πρόταση που θα έχει συνδιαμορφωθεί με όρους συμμετοχικότητας στην πράξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.