Η ύπαρξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπονομεύει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

Της Σούλας Μπαρτζιώκα, πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ

Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Μάρκετινγκ και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Θεσσαλίας το οποίο παρακολούθησα, είναι ένα πρακτικό εργαλείο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενεργειών τουριστικής προβολής.

Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Marketing Greece του ΣΕΤΕ και την Coca-Cola , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτοί οι φορείς, αποτελούν την «Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία». Φαίνεται ότι ο τουρισμός παραμένει πρώτη πηγή εσόδων για την χώρα μας. Αρκεί όμως μόνο αυτό; Δεν χρειάζεται ένα καλύτερο επιχειρηματικό και φορολογικό περιβάλλον;

Ο τουρισμός, πλέον είναι το άλογο που τραβάει το «κάρο» της ελληνικής οικονομίας. Το ερώτημα, βέβαια, είναι, μπορεί η οικονομία μας να είναι «κάρο» στην εποχή που ζούμε και πόσο μπορεί να τραβάει ο τουρισμός μόνος του; Οι τουριστικές μας επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες του χώρου, ανέλαβαν να λύσουν τα προβλήματα που τους δημιουργεί το κράτος και να κρατήσουν τη θέση της Ελλάδας ψηλά μόνοι τους. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι μόνο τουρισμός, και αυτό το κατανοούν πρώτοι οι άνθρωποι του τουριστικού τομέα. Υπάρχουν και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας, τα οποία θα υλοποιηθούν μόνο αν αναπτύξουμε μία επιχειρηματική νοοτροπία αντίστοιχη με εκείνη του Τουρισμού. Η Κυβέρνηση βέβαια δεν θέλει ούτε να φτιάξει ένα φορολογικό σύστημα βασισμένο στη κοινή λογική, ούτε να κάνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την απελευθέρωση και χειραφέτηση της επιχειρηματικότητας. Το μόνο το οποίο γνωρίζει πολύ καλά είναι δήθεν να προβληματίζεται, αν θα κόψει, μια και έξω τις συντάξεις, ή σιγά σιγά θα καρφώνει το μαχαίρι. Ας θυμηθούμε ποιο ήταν το αντάλλαγμα προκειμένου να αρχίσουν οι συνομιλίες της αξιολόγησης.

Πρώτον να προ-δεσμευτούμε σε μέτρα για τις συντάξεις το 2018, όταν θα έχει ήδη ολοκληρωθεί το πρόγραμμα (!).
Δεύτερον να μην υπάρχει συμφωνία για πόσο ακόμα η Ελλάδα θα υποχρεώνεται σε πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%, και τρίτον, δεν υπάρχει συμφωνία για την είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Τα έδωσε όλα δηλαδή και δεν πήρε τίποτε. Φυσικά σύμφωνα με τη συνήθη τακτική οι κυβερνώντες, παρουσιάζουν προς όλους εμάς την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τον εχθρό της Ελλάδας. Και όταν εγκλωβίζεται η κυβέρνηση στα αδιέξοδά της τότε κατά την συνήθη τακτική λέει σε όλους μας ότι φταίνε οι εταίροι μας…

Είναι πραγματικά αποκαρδιωτική η θέση μας από το 2015 και μετά. Δεν υπάρχει αισιόδοξο σενάριο για την οικονομία, οδηγούμαστε δυστυχώς σε αδιέξοδο, γιατί οι πολιτικές συνθήκες στη χώρα, αυτή καθαυτή η ύπαρξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπονομεύει τη δυνατότητά μας να εφαρμόσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.