Κάγκελα παντού

Exif_JPEG_420
Απ΄τον «Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας»

Μπήκαμε ήδη στην 4η βδομάδα καραντίνας. Και έπεται συνέχεια…
Απαγορεύονται οι έξοδοι χωρίς σκοπό. Μόνο για συγκεκριμένους λόγους. Και έρχονται κι άλλα απαγορευτικά..

Από σήμερα μπαίνουν κάγκελα και στην παραλία του Βόλου (προηγήθηκαν η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα). Και άλλες πόλεις έπονται…
Στο όνομα της εξάπλωσης της πανδημίας από τον κορονοϊό Covid 19, Κυβέρνηση και άρχουσα τάξη έχουν πείσει τον κόσμο (μέσω της πλύσης εγκεφάλου των ΜΜΕ) και καταφέρεται (σ.σ. ο κόσμος) ενάντια στους λίγους, κακούς, ανεύθυνους συμπολίτες μας που δεν υπακούν στις εντολές της και τις εντολές των «ειδικών» και κάνουν του κεφαλιού τους. Η υποκρισία της κυβέρνησης αποδεικνύεται γιατί αυτά τα μέτρα σταματούν έξω από τις «πύλες» των χώρων δουλειάς, των νοσοκομείων, των σούπερ μάρκετ και άλλων εργασιακών χώρων, όπου οι εργαζόμενοι συνωστίζονται χωρίς τα άκρως απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
Αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να ελέγξουν το μυαλό μας. Να μας τρομοκρατήσουν. Να καλλιεργήσουν το φόβο που εξαιτίας της άγνοιας και του άγνωστου γίνεται μεγαλύτερος. Και τελικά να κυριαρχήσουν και να υποτάξουν:
• Τις ζωές μας.
• Τη σκέψη μας
• Τη φωνή μας
Βάζουν κάγκελα παντού: σε παραλίες, σε χώρους αναψυχής, σε ανοιχτούς χώρους άθλησης (γιατί, λένε, συγχρωτίζονται πολλοί και υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού). Μα, πού θα αθληθούν οι άνθρωποι, αν όχι σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους? (τα γυμναστήρια έχουν ήδη κλείσει). Πού θα περπατήσουν οι άνθρωποι, αν όχι στην παραλία, που είναι τελείως ανοιχτός χώρος με ανανεώσιμο αέρα που βοηθά στη ΜΗ εξάπλωση του ιού? Πού θα βγουν να κάνουν (παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) οι γονείς με τα παιδιά μια βόλτα για να πάρουν αέρα και ήλιο (βιταμίνη D), στοιχεία τόσο απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών? Άλλωστε και ο Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί απαραίτητο να παραμείνει διαθέσιμος ο παραλιακός χώρος για περίπατο. Όσα μέτρα και αν πάρουν περιορισμού των κινήσεων (που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι αναγκαία) για την καταπολέμηση του Covid 19(στο όνομα της ατομικής ευθύνης) θα είναι αναποτελεσματικά, όσο δεν παίρνουν μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας όπως ακριβώς προτείνει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Για αυτό εμείς στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συμβολική κινητοποίηση για την υγεία την Τρίτη 7 Απριλίου στις 11πμ στο Νοσοκομείο Βόλου.

Εμείς, οι Γυναίκες του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Τι βλέπουν τα παιδιά, συνεχώς, μπροστά τους? ΚΑΓΚΕΛΑ. Κάγκελα στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων (γιατί ο Βόλος είναι μια πόλη αναπτυσσόμενη, γεμάτη πολυκατοικίες – ιδίως στο Κέντρο). Κάγκελα και στην παραλία. Πού ωθούνται, λοιπόν? Ωθούνται να κάθονται μπροστά σε μια οθόνη (τηλεόρασης, ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet, κινητού τηλεφώνου) και να χάνουν την ουσία της ζωής, την επαφή (με τη φύση αλλά, κυρίως με άλλους ανθρώπους). Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά κάθονται μπροστά σε μια οθόνη διπλάσιες ώρες απ’ ότι οι ώρες που περνούν στο σχολείο κατά τη διάρκεια ενός διδακτικού έτους. Έτσι, έρχεται η αποβλάκωση και η αποχαύνωση.
Εμείς, όμως, σα ΓΥΝΑΙΚΕΣ και σα ΜΑΝΕΣ, σπάμε τα κάγκελα που φυλακίζουν εμάς και τα παιδιά μας και βροντοφωνάζουμε:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ

ΜΥΑΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ – ΣΤΟΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.