Καλή τύχη στο όμορφο, αλλά παρατημένο χωριό μου…

Γράφει ο Κώστας Ι. Μυλωνάς, πρώην Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μακρινίτσας

Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους ανθρώπους που πήραν μέρος. Πραγματικά, η εκδήλωση επιτυχημένη και ο κόσμος πολύς.
Να αναφέρω όμως κάποια πράγματα ως πολίτης και κυρίως ως κάτοικος Μακρινίτσας. Η τιμή που μας έκαναν όλοι οι υποψήφιοι μεγάλη. Τα χορευτικά όπως και η ορχήστρα με τους τόσο αξιόλογους μουσικούς εξαιρετική. Η εκδήλωση τελείωσε, σίγησε η ορχήστρα, έσβησαν τα φώτα και το χωριό συνεχίζει πάλι την στάσιμη πορεία του.
Πολιτισμός, να θυμίσω στον ομιλητή που προλόγισε την έναρξη της εκδήλωσης δεν είναι μόνο τα πολιτιστικά δρώμενα αλλά το σύνολο των δημιουργημάτων του ανθρώπου για την καλυτέρευση της ζωής του , όπως οι νέες υποδομές, η συντήρηση των δρόμων και καλντεριμιών, ο φωτισμός, οι υποδομές του πόσιμου νερού και γενικά όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που κάνουν έναν τόπο βιώσιμο αλλά και εξελίσιμο που στην προκείμενη περίπτωση τα τελευταία 40 χρόνια όλες οι υποδομές παραμένουν διαλυμένες και ασυντήρητες.
Άλλωστε, ως πρόεδρος της τότε αυτοδύναμης και ανεξάρτητης κοινότητας Μακρινίτσας μπορεί να μας ενημερώσει καλύτερα για τις υποδομές που μας κληροδότησε. Δυστυχώς το δαχτυλίδι που πήρε από την ”μεγάλη του γένους σχολή” εποχής του αείμνηστου κου Σπύρου Κουϊκούμη ήταν να κάνει ό,τι και ο προκάτοχός του…
Έχω αναφέρει ότι ο μόνιμος κάτοικος δεν έχει ωφεληθεί σε τίποτα, αντιθέτως η ζωή στο χωριό όλο και δυσκολεύει. Και ο συγκεκριμένος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Το μεγάλο του καύχημα άλλωστε είναι που γίναμε παραδοσιακός οικισμός και ανήκουμε στο διάταγμα Πηλίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία αρτηρία με λιθόστρωτα δρομάκια για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και για ένα έκτακτο περιστατικό όπως ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό.
Άλλωστε το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κάνει τους Μάηδες (κάθε καλοκαίρι και όχι Μάιο ή μια εβδομάδα προ εκλογών), η αδελφοποίηση με περιοχή της Γαλλίας άλλα και οι συναυλίες που έκαναν τότε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας και στην πλατεία του χωριού.
Δυστυχώς για τον προλογίσαντα της εκδήλωσης που στην ομιλία του ανέφερε δύο φορές ότι δεν έγιναν οι Μάηδες τα τελευταία πέντε χρόνια ,φωτογραφίζοντας εμένα, να τον ενημερώσω ότι εγώ εκλέχτηκα για να προσπαθήσω να κάνω την ζωή τον συγχωριανών μου πιο ανθρώπινη, να είμαι κοντά και να ακούω τα προβλήματά τους και με την θέση που κατείχα αλλά και την οικονομική ενίσχυση που μπορούσε να μου παρέχει ο Δήμος Βόλου, μιας και εγώ δεν παρέλαβα ταμείο, ούτε διαχειριζόμουν χρήματα που εισέπραττε η κοινότητα την περίοδο 1990-2002 που προέδρευε ο ίδιος.
Τελειώνοντας, να ευχηθώ πραγματικά καλή επιτυχία στους συμπολίτες μου, που πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στα κοινά του χωριού μου, της πόλης του Βόλου αλλά και της περιφέρειας, σε αυτούς που τους χαρακτηρίζει η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός στον πολίτη και τις ανάγκες του. Επίσης καλή τύχη στο όμορφο αλλά παρατημένο στο χωριό μου.
Υ.Γ.(1).Πάντως τυχαίο δεν είναι που οι Μάηδες έγιναν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές υπό την αιγίδα του Δ. Βόλου. Για τους Μάηδες χρήματα υπήρχαν, σε αντίθεση με εμένα που για τρία χρόνια δεν μου έδιναν την πάγια προκαταβολή για τις ανάγκες του χωριού.
Υ.Γ.(2).Τους βουλευτές και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους καλό θα ήταν να τους βλέπουμε πιο συχνά και όχι σε προεκλογικές μόνο περιόδους. Ο κόσμος έχει γνώση και καταλαβαίνει, δεν τρώει κουτόχορτο!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.