Καταρρέει η πραγματική οικονομία από μια ανεύθυνη συγκυβέρνηση

Από τον Γ. Καλτσογιάννη μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ., π. αντιπεριφερειάρχης

Λέγανε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει το Φεβρουάριο. Διαψεύστηκαν. Μετά διαβεβαίωναν ότι θα κλείσει στις 20 Μαρτίου. Ούτε πάλι. Τώρα έβαλαν στόχο για τις 7 Απριλίου, αλλά οι δανειστές απορρίπτουν και αυτή την ημερομηνία.
Για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας οδηγούν σε ένα σκηνικό ασφυξίας, όπως το καλοκαίρι του 2015, όπου μετά οι ίδιοι υπέγραψαν το τρίτο και πιο δυσβάστακτο μνημόνιο.
Τώρα κάνουν ξανά τα ίδια. Καθυστερούν, δεν διαπραγματεύονται σωστά. Χάνουν τον προσανατολισμό τους από τις εσωτερικές διαμάχες και η χώρα είναι έρμαιο με τους πολίτες, να ετοιμάζονται για ένα τέταρτο, πιο σκληρό, μνημόνιο.
Οι πιο αισιόδοξοι βάζουν πήχη για το κλείσιμο της αξιολόγησης το Μάιο, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί.
Την ίδια ώρα η πραγματική οικονομία της χώρας, με τους μικρομεσαίους, τους εμπόρους, τις βιοτεχνίες, τους επαγγελματίες, καταρρέει. Το δείχνουν τα στοιχεία τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά.
Οι καταθέσεις στις Τράπεζες μειώνονται ξανά, επειδή οι πολίτες φοβούνται. Η κατανάλωση βυθίζεται. Οι φόροι δεν πληρώνονται. Τα έσοδα των Ταμείων πέφτουν. Η ρευστότητα στην αγορά περιορίζεται. Το χρήμα δεν κινείται. Επενδύσεις δεν γίνονται. Δουλειές δεν δημιουργούνται.
Ένα απόλυτα εφιαλτικό σκηνικό για τους Έλληνες με την οργή και την απογοήτευση να περισσεύουν.
Η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε πολλάκις πως δεν μπορεί να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα. Να δημιουργήσει συνθήκες για την προσέλκυση επενδύσεων. Ζει στον δικό της κόσμο και είναι ανίκανη να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Γι’ αυτό και αποτελεί ουσιαστικό το αίτημα της Ν.Δ. για μια αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση του τόπου.
Γιατί η Ν.Δ. ήταν αυτή που ακόμη και σε συνθήκες μνημονίου έφερε την ανάπτυξη, την κανονικότητα και τη σταδιακή έξοδο της χώρας στις αγορές, πολύ θετικά βήματα που μετά η δίχρονη ανεύθυνη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ναρκοθέτησε φέρνοντας τον τόπο ξανά στο τέλμα.
Άμεσα κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, χωρίς όμως νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους Έλληνες είναι αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Ειδάλλως ο γκρεμός είναι μπροστά μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.