Με τη Σοφία

Γράφει ο Γιάννης Γρηγορίου, Περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλίας

Ακόμη και σήμερα, εν έτη 2023, ορισμένα πράγματα συνεχίζουν να μην θεωρούνται αυτονόητα. Κατάλοιπα παλαιότερων εποχών που όφειλαν να έχουν ξεπεραστεί μια για πάντα, συνεχίζουν να υπάρχουν. Η ισότητα των δυο φύλων δεν θα έπρεπε να τίθεται καν ως θέμα συζήτησης και η πρόοδος των γυναικών στην πολιτική θα έπρεπε να ενθαρρύνεται όλο και περισσότερο.
Ωστόσο, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Υπουργού Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής η Σοφία Ζαχαράκη δέχθηκε σεξιστική επίθεση και κριτική για την τοποθέτηση της ως άγαμης και άτεκνης γυναίκας σε αυτήν την θέση. Αναρωτιέται κανείς, είναι δυνατόν τέτοιες απόψεις να συνεχίζουν να εκφράζονται και μάλιστα από έναν άνθρωπο που πολιτεύθηκε τόσα χρόνια με πυξίδα του την μόρφωση και τους ανοιχτούς του ορίζοντες, όπως ο κύριος Τζήμερος;
Την εποχή μάλιστα στην οποία αποτελεί κοινή παραδοχή όλων, πως το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι το κρισιμότερο πρόβλημα της χώρας μας και οφείλει να καταπολεμηθεί, η ίδρυση του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής έρχεται να χαράξει πολιτικές για την αντιμετώπιση αυτής της «πληγής». Η έμπρακτη στήριξη των εργαζόμενων γονέων, η ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών, η ενεργοποίηση μέτρων για την κρίση στέγης είναι μόνο μερικά από τα πεδία στα οποία θα δοθεί έμφαση. Η πολιτική εμπειρία και τα αποτελέσματα που έχει αφήσει μέχρι σήμερα σε όσες θέσεις ευθύνης της έχουν ανατεθεί, καθιστούν την Σοφία Ζαχαράκη την πλέον ιδανική Υπουργό, αποδεδειγμένα.
Δυστυχώς, η δήλωση του κου Τζήμερου αναδεικνύει ακόμη μια παθογένεια της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Η άσκηση κριτικής παραμένει ακόμα το δημοφιλέστερο άθλημα στον πολιτικό στίβο ενώ η ανάληψη ευθύνης παραμένει το λιγότερο δημοφιλές. Όμως για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και την χώρα μας η δημιουργία ενός τέτοιου Υπουργείου μόνο αισιοδοξία μπορεί να τους δημιουργεί, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει και αυτή την τετραετία να έχει ψηλά στην ατζέντα της διακυβέρνησης την δημιουργία μιας κοινωνίας πραγματικής ισότητας, αξιοπρέπειας και αλληλοσεβασμού των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιας κοινωνίας που σέβεται ισόποσα άνδρες και γυναίκες και το δικαίωμα τους στην δημιουργία της οικογένειας ή και όχι.
Με την Σόφια λοιπόν και με κάθε Σοφία που έχει το αδιαπραγμάτευτο και σπουδαίο δικαίωμα να προσδιορίσει για τον εαυτό της κάθε όνειρο προσωπικής, οικογενειακής, κοινωνικής και επαγγελματικής ολοκλήρωσης.
Και αυτό το όνειρο δεν χρειάζεται την έγκριση ή την επιβράβευση κανενός παρά μόνο της συνείδησης της.
Καλή επιτυχία λοιπόν από καρδιάς, στην νέα Υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικής Ισότητας, Σοφία Ζαχαράκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.