Μεγάλη ανταπόκριση στο έργο της Κιβωτού του Κόσμου

Του Δημήτρη Μποσνάκη, εκπαιδευτικού

Με πραγματική κοσμοσυρροή και προσήλωση έγινε η γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους στο “Σπίτι της Κιβωτού” στο Διμήνι Βόλου την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018. Στην αρχή της εξαιρετικής εκδήλωσης ακούστηκε χαιρετισμός του πατέρα Αντωνίου, ιδρυτή της “Κιβωτού του Κόσμου”, μέσω τηλεμηνύματος. Ο πατήρ Αντώνιος περιέγραψε την αγωνία για την ίδρυση της Κιβωτού, τον αγώνα να παραμείνουν παιδιά όσα παιδιά αναμετρήθηκαν με τη σκληρή όψη της ζωής. Τόνισε τη συνδρομή του Θεού στο εθελοντικό έργο και στην αρμονική συνύπαρξη των παιδιών. Παρομοίασε το έργο του ποιμένα-εκπαιδευτικού με του γεωργού που κλαδεύει και φροντίζει το αμπέλι του μέχρι να αποδώσει εύχυμους καρπούς. “Μιλώ με τους δασκάλους των παιδιών και εισπράττω τα καλύτερα λόγια” τόνισε με ικανοποίηση.

Στη συνέχεια με βίντεο, και πάντα με πρωταγωνιστές τα παιδιά, προβλήθηκε ο απολογισμός της χρονιάς: περιηγήσεις, καρποφόρες πράξεις, γνώση, συγκρούσεις, προσευχή και κατάνυξη, έκφραση μέσα από το παιχνίδι, αλτρουϊσμός, υψηλές πτήσεις, ο τρύγος, η συγκομιδή της ελιάς, το εργόχειρο, η τυρογνωσία, η γεωπονία, και όλα με αγάπη.

Ακολούθησαν χορευτικά με δημοτικούς χορούς, αλλά και με “χασάπικο”. Η κ. Κατερίνα Μαρτίνη, υπεύθυνη του Σπιτιού της Κιβωτού στο Διμήνι, ενημέρωσε για τη δράση και τους σκοπούς της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο: Είμαστε ένα πρότυπο κέντρο προστασίας για 26 παιδιά από 6-16 ετών. Δημιουργούμε ανθρώπους αυτάρκεις, είμαστε κοντά τους μέχρι τα 18 κι αν χρειαστεί και περισσότερο, οι μεγάλοι φροντίζουν τους μικρούς. Μέρος της θεραπείας και της διαμόρφωσης του χαρακτήρα των παιδιών είναι και η ενασχόληση με αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες. 250 εθελοντές σε κάθε τομέα είναι κοντά στα παιδιά μαζί με τους δασκάλους και το επιστημονικό προσωπικό.

Το κοινό ενθουσίασε η εξαιρετική χορωδία των παιδιών σε έντεχνα ελληνικά τραγούδια με συνοδεία πιάνου και κιθάρας. Σημαντικό ήταν και το βίντεο που απεικόνιζε τον καθημερινό αγώνα των παιδιών για διάκριση και συλλογική επιτυχία. Το μήνυμα της Κιβωτού είναι η συλλογική νίκη: “νίκησε τον εγωισμό σου”.

Το πρόγραμμα έκλεισε με θεατρικό δρώμενο: Το αγροτικό μας σχολείο – Το καθημερινό έργο της Κιβωτού στην πράξη. “Πώς φτιάχνουμε τη φέτα, η δουλειά στο θερμοκήπιο, η αξία της κάθε δουλειάς. Τα παιδιά μαθαίνουν να παρασκευάζουν αυτά που καταναλώνουν.

Τα παιδιά ευχήθηκαν Καλό Καλοκαίρι σε όλους.

Το έργο της Κιβωτού του Κόσμου είναι καθοδηγητικό για την παιδεία μας και για την ανατροφή των παιδιών. Ο εθελοντισμός δείχνει ότι μπορεί να μεγαλουργεί. Η ψυχή και η πίστη μπορούν να υπερβαίνουν τα υλικά εμπόδια. Το έργο του πατέρα Αντωνίου φωτίζει το δρόμο της παιδείας και της κοινωνίας μας. Και η επιλογή του συμπολίτη μας κ. Κωνσταντίνου Λούλη να διαθέσει τα δύο του σπίτια στο Βόλο για να στεγασθεί η Κιβωτός του Κόσμου, αποδεικνύεται σοφή. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι το πιο σοβαρό και πιο πρωτοποριακό έργο που επιτελείται στην πόλη μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.