Μεικόπουλος: Βασίλη των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας ,της αλληλεγγύης

Βασίλη των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας ,της αλληλεγγύης
Βασίλη των κοινωνικών αγώνων ,της προσφοράς και της δικαιοσύνης
Βασίλη των ποιημάτων ,του Καρυωτάκη ,του Μπουκόφσκι ,των στοχασμών
Βασίλη της οικολογίας, της τέχνης, της μουσικής και του πολιτισμού
Βασίλη του αθλητισμού και της ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ της μεγάλης σου αγάπης
Βασίλη της οικογένειας και των καλών τρόπων
Βασίλη της ουτοπίας και των οραμάτων για μια καλύτερη ζωή.

Χωρίς να σε ξέρω ,βλέποντας το βίντεο του ξυλοδαρμού σου από τους αστυνομικούς τώρα που βγήκε πάλι στην επιφάνεια με το θάνατος σου , μπορεί να σε συναντούσα στο γήπεδο στη ΝΙΚΑΡΑ μας, έγινα ένα μαζί σου, παρακολουθώντας να σε χτυπούν βάναυσα με μίσος βάρβαροι ,απολίτιστοι, άνανδροι, που ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν το πολίτη. Είναι δυνατόν άνθρωποι να χτυπούν με κλωτσιές έναν άνθρωπο ακίνδυνο, νεαρό, αδύναμο; Ποιά μάνα τους γέννησε ,σε πια οικογένεια ανατράφηκαν ,τι γράμματα έμαθαν; Κινδύνευσαν από ένα νεαρό που όλοι είδαμε να είναι πολλά μέτρα μακριά και ξεκίνησαν με τρέξιμο και του επιτέθηκαν με βάναυσο τρόπο ; Τι άνδρες; Θα μπορούσαν αν ήθελαν να τον συλλάβουν και να τον πάνε στην Αστυνομική Διεύθυνση .Όμως απέδειξαν ότι δεν είναι άνθρωποι είναι απολίτιστοι. Από ποιον είχαν οδηγία να συμπεριφερθούν με τέτοιο βάρβαρο τρόπο; Και ενώ ξυλοκόπησαν το νεαρό και του συμπεριφέρθηκαν με άσχημo τρόπο και στην Αστυνομική Διεύθυνση, χτυπημένο τραυματισμένο τον άφησαν να φύγει μόνο του ανήμπορο χωρίς να καλέσουν ασθενοφόρο.

Ποιος έδωσε τέτοια εντολή; Θεέ μου ,υπάρχει άνθρωπος που θα υπερασπιστεί τέτοιους τρόπους συμπεριφοράς από Αστυνομικό στην Ελλάδα του 2020;Σίγουρα οι αστυνομικοί όλοι δεν είναι ίδιοι .Έχουμε φίλους αστυνομικούς .Πρέπει οι ίδιοι να απομονώσουν τέτοιους <<αντράκλες>>. Η δημοκρατία πρέπει να είναι το κυρίαρχο στοιχείο της αστυνομίας και η προστασία του πολίτη. Η επικαιρότητα του τραγικού θανάτου σου, έφερε στην επιφάνεια ένα τέτοιο γεγονός και η ανάδειξη του γίνεται για να καταδικαστούν τέτοιες συμπεριφορές βίας, αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας. Πρέπει αυτοί που παρανόμησαν να ελεγχθούν. Διαβάζοντας τα γραπτά σου κι οι θετικές αναφορές των γιατρών του Νοσοκομείου που νοσηλεύθηκες , ήρθαμε ακόμα πιο κοντά. Μου άρεσε και πολύ αυτό που έγραψες, μπορεί να μην νικήσουμε αλλά θα πολεμήσουμε. Από τα γραφτά σου δεν ήσουν απολογητικός υπέρ της βίας και βρήκα τρυφερό το ποίημα για το παππού σου το Αγαμέμνων Μουρτζόπουλο που ήταν πρότυπο για όλους μας, της γενιάς της μεταπολίτευσης.

Σε αποχαιρετώ με αγάπη στο ταξίδι στην αιωνιότητα ,να ξέρεις έκανες ακόμη ένα φίλο θα συνεχίσω πολλά από τα λεγόμενα σου και τις ιδέες σου χωρίς βία, για καθαρό περιβάλλον ,δικαιοσύνη και όχι αυταρχισμό.

Είμαι γονιός, έμεινα έκπληκτος από τη συμπεριφορά των γονιών σου με πόση αξιοπρέπεια και δύναμη αντιμετώπισαν το τραγικό γεγονός του θανάτου σου .Τους συλλυπούμαι. Θα είμαστε δίπλα τους .Η λύπη τους είναι και λύπη δική μας. Θα σε συντροφεύουμε πάντα με τις αναμνήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.