«Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»

Από τον Κώστα Παρδάλη

Κι όμως οι παλιές τυραγνίες, αναγεννιούνται η μία μετά την άλλη κι απλώς αλλάζουν ονόματα.
Το αιφνίδιο ξέσπασμα τους, έχει σαν συνέπεια την διαμόρφωση νέων αλλόκοτων κοινωνικών δυνάμεων που μεγάλωναν στην σκιά εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Έχοντας λοιπόν συνείδηση της δύναμης τους, η οποία συνεχώς και αυξάνεται λόγω της απουσίας κυβερνητικής δύναμης, ορθώνονται ξαφνικά μπροστά στο δίπολο της κυβερνητικής ασυναρτησίας και με τεράστια επιτυχία καταδεικνύουν τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν.

Στην πραγματικότητα όμως την ευθύνη της ανόρθωσης αυτού του είδους των τυραννικών μορφωμάτων, φέρουν εξ ολοκλήρου οι κολεκτιβιστικοί φανατισμοί, οι πλαστές δημοκρατικές ελευθερίες υπό την αιγίδα της κυβερνητικής συμπάθειας και η απουσία οποιασδήποτε άλλης κρατικής παρέμβασης στην υποχρεωτική τους διάσταση.

Αυτή η απρόβλεπτη εξουσία, ευνοήθηκε και ευνοείται από την έλλειψη κράτους που ήταν κατάλληλο να σχεδιάζει μόνο ασυνάρτητους νόμους, με την σκληρότερη έλλειψη ανοχής, από την έλλειψη ατομικής ασφάλειας και από την έξαρση αδικίας στην έλλειψη ισονομίας.

Αθροιζόμενοι όλοι αυτοί οι ανωτέρω παράμετροι προκάλεσαν κλίμα αντικυβερνητικότητας και έκρηξη αγανάκτησης, την εμβέλεια της οποίας ουδείς υποψιάστηκε.

Η γέννηση τέτοιων ολοκληρωτικών μορφωμάτων δεν αποτελεί περιστασιακή και ευκαιριακή εξέλιξη, αλλά σε λίγο θα αποτελεί μόνιμη κατάληξη, πιθανόν και μονοδρομιακή επιλογή. Όλοι αυτοί, οι αυτού του είδους αναπληρωτές της δημόσιας απουσίας, ήρθαν για να μείνουν μόνιμα και να καλύψουν τα κενά που αφήνει ασυμπλήρωτα η δημόσια διοίκηση.

Μια διοίκηση ατομικής λογικής και αόριστης ευνοιοκρατίας.

Εραστές του καναπέ και της ακούραστης μισθοδοσίας οι οποίοι δεν αντιλήφτηκαν ολοκληρωτικά ότι η προσφερόμενη από τον λαό δύναμη εξουσίας είναι άπαξ και δια παντός και ομοιάζει καταπληκτικά με την πληρωμή στον γκισέ. « Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.