Μια Ελλάδα της δημιουργίας και της ευημερίας

Από τον Γιώργο Καλτσογιάννη, μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Νέες θέσεις εργασίας μέσα από τις ιδιωτικές επενδύσεις, μείωση φόρων, φροντίδα για τους κοινωνικά αδύναμους και στήριξη των νέων είναι μερικοί από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της Ν.Δ. για την έξοδο από την κρίση.
Με την παρουσία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσιοτάκης παρουσιάζει αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός. Ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας που θα μας βγάλει από τα μνημόνια και την δεκαετή κρίση. Ένα σχέδιο που θα εμπνέει τους νέους μας να μείνουν στον τόπο τους και τους ξένους να επενδύσουν στην Ελλάδα. Άλλωστε η τρέχουσα εβδομάδα ήταν πολύ διδακτική για πολλούς, καθώς η κυβέρνηση επιχείρησε την περασμένη Κυριακή να περάσει το αφήγημα των επενδύσεων το οποίο κατέρρευσε ελάχιστα 24ωρα μετά, ενώ η μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά στον Αργοσαρωνικό ανέδειξε την πλήρη διαχειριστική της ικανότητα.
Αυτή, όμως δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Στις συναντήσεις του με παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων, νέους και άλλους πολίτες στην Βόρεια Ελλάδα ο Κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με συγκεκριμένες προτάσεις πώς η χώρα μας θα εξέλθει από την κρίση. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τους εξής κεντρικούς άξονες:
Πρώτον, με πολλές ιδιωτικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Δεύτερον, με μείωση των δυσβάστακτων φόρων και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών.
Τρίτον, με τη δημιουργία ενός λιγότερου γραφειοκρατικού και πιο δίκαιου, ευέλικτου και λειτουργικού Κράτους που ο πολίτης δεν θα το αντιμετωπίζει ως δυνάστη.
Τέταρτον, με την ουσιαστική συνεργασία Πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων με την αγορά εργασίας, ώστε η γνώση να μετατρέπεται σε δυναμική παραγωγική δράση.
Πέμπτον, με κοινωνική δικαιοσύνη για τους αδύναμους συμπολίτες σε όλα τα επίπεδα.
Έκτον, με την πολύπλευρη στήριξη των νέων μας, προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα και να προοδεύσουν.
Μια Ελλάδα που θα δημιουργεί και θα φροντίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Αυτό θέλουμε.
Και αυτό το όραμα μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη δύναμη και τη γνώση να υπηρετήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.