Μια «νέα οικονομία», μια «νέα κοινωνία»

Εισήγηση του Γιώργου Καλτσογιάννη* στην Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την 25-1-2017

Μετά από ένα χρόνο ανάληψης της ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η παράταξή μας βρίσκεται ήδη μπροστά στις δημοσκοπήσεις με μεγάλη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει κυρίαρχο πολιτικό λόγο και μετασχηματίζεται σε όλα τα επίπεδα.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο πρόεδρός μας κατάφερε και έκανε πράξη όσα υποσχέθηκε.
Να δημιουργήσει δηλαδή ένα κόμμα σύγχρονο, ανοικτό στην κοινωνία με νέο στελεχιακό δυναμικό, που θα προσελκύει τα πιο δυναμικά και ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας.
Και σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε.
Το άνοιγμα της Ν.Δ. στην κοινωνία είναι πλέον γεγονός και σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να συνεχίσουμε. Να πλησιάσουμε ξανά τον κόσμο που απομακρύνθηκε από το κόμμα, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους δημοσίους υπαλλήλους και άλλους.
Καταρτίζοντας ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ενάντια στο λαϊκισμό και στη στείρα παροχολογία , μιλώντας τη γλώσσας της αλήθειας και με εφόδιο ότι τα γεγονότα δικαιώνουν τις πολιτικές που ασκήθηκαν επί κυβερνήσεων Ν.Δ,. μιλούμε με τον κόσμο και τον κοιτάζουμε στα μάτια.
Το θετικό ρεύμα στην κοινωνία, ήδη καλλιεργείται και γίνεται όλο και πιο δυνατό.
Στον ένα χρόνο που πέρασε πραγματοποιήθηκαν ριζικές αλλαγές στο κόμμα. Νέα σύνθεση επιτροπών, νέα μέλη σε διάφορα θεσμικά όργανα, καινούριες δομές για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, όπως το Μητρώο Στελεχών, αλλά και η Ακαδημία Πολιτικών Στελεχών.
Η Ν.Δ. ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. Τονώνεται και διευρύνεται.
Μεγαλώνει και ανοίγεται και σε άλλους πολιτικούς χώρους μέσα από τις θέσεις και τις προτάσεις της.
Ο λόγος της ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και πάντα συμπληρώνεται μέσα από τις εξελίξεις που τρέχουν συνεχώς.
Η παράταξή μας με την εμπειρία, τη γνώση και το υψηλό επίπεδο του στελεχιακού δυναμικού της, θα δημιουργήσει τη νέα οικονομία, την νέα παραγωγή που θα οδηγήσει στη νέα κοινωνία.
Μια Ελλάδα με δουλειές που θα φέρουν την κοινωνική ευημερία.
Και σε αυτή την πρόκληση η Ν.Δ. μέσα από τα θεσμικά της όργανα, τον πολυσυλλεκτικό της χαρακτήρα, τον άνεμο ανανέωσης και αλλαγής που φέρνει, μπορεί και αγκαλιάζει όλο και πιο μεγάλες μάζες πληθυσμού.
Την ώρα που η κυβέρνηση παραπαίει, μέσα στα διαδοχικά της λάθη, η κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη με το σύγχρονο και διεκδικητικό της πολιτικό λόγο αποτελεί τη μοναδική νησίδα σταθερότητας, αξιοπιστίας και υπευθυνότητας.
Και είναι έτοιμη με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει τα ηνία της χώρας για να φέρει ξανά το χαμόγελό στα χείλη όλων των Ελλήνων. Και θα τα καταφέρουμε.

*Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ., Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, π. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.