Ν. Πήλιο «Πρωτεύουσα του Πολιτισμού»

Γράφει ο ηθοποιός Σταμάτης Παγασαίος

Το Πήλιο, είναι ένα βουνό “μαγικό”, είναι σε όλους νομίζω γνωστό και στα πέρατα της οικουμένης. Ειδικότερα όμως το Νότιο Πήλιο, είναι “δύο φορές μαγικό”. Κατά την προσωπική μου γνώμη, όχι τόσο γνωστό, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όσο το υπόλοιπο Πήλιο. Ο δήμος Νοτίου Πηλιού, είναι” ο κοιμισμένος γίγαντας “όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Ένας “γίγαντας” που τα τελευταία χρόνια ,χάρη κυρίως στις προσπάθειες της παρούσας δημοτικής αρχής, αρχίζει και ξυπνά σιγά σιγά. Ο δήμος των τριών θαλασσών (Παγασητικός, Αιγαίο, αλλά και βόρειος Ευβοϊκός), ο δήμος των ορεινών ,αλλά και των παραθαλάσσιων χωριών και νησιών (Τρίκερι), έχει πολλά πάρα πολλά να δώσει και να “παράξει”, σε όλους τους τομείς, γεωργία – αλιεία, τουρισμό, αλλά και στον πολιτισμό. Επιτρέψτε μου να επικεντρώσω τις σκέψεις μου κυρίως στον χώρο του πολιτισμού για πολλούς λόγους, αλλά θα αναφέρω μόνο δυο για να μην σας κουράσω.
Πρώτον όπως έλεγε και η μακαρίτισσα η Μέλινα, «ο πολιτισμός μαζί με τον τουρισμό, είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας”, αλλά και δεύτερον, ( μετά από 33 χρόνια συνεχόμενης ενεργούς δράσης, στον τομέα του θεάτρου, νομίζω πως μπορώ να λέω την γνώμη μου και να έχω τις απόψεις μου, τουλάχιστον στον πολιτισμό), γιατί έφτασε πια η στιγμή πολλά πράγματα, να αρχίσουν να πραγματοποιούνται. Με την πολύτιμη στήριξη της παρούσας δημοτικής αρχής, όσο και της “Αδέσμευτης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας”, με τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου, που έχουν δείξει ότι θέλουν και μπορούν να κάνουν πράγματα για την ανάπτυξη του Νοτίου Πηλίου.
1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, όπως π.χ. το θεατράκι στο Χόρτο, το “Αλώνι”, στον Αη Γιώργη αλλά και άλλοι χώροι πολιτισμού, αλλά και γιατί όχι η δημιουργία ενός καινούριου θεάτρου, εκμεταλλευόμενοι, τα λατομεία της περιοχής. 2. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ‘ΒΡΑΒΕΥΣΗ” ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ -ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ Όπως είναι γνωστό οι μισοί σχεδόν Έλληνες καλλιτέχνες έχουν κάνει τα σπίτια τους στο νότιο Πήλιο. Κάθε χρόνο θα μπορούσε να βραβεύεται ένας καλλιτέχνης για την προσφορά του, δημιουργώντας έναν ακόμα πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο…
3. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Δημιουργία μιας συνάντησης, ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων, από όλη την Ελλάδα και παρουσίαση της δουλειάς τους στην περιοχή, προσελκύοντας έτσι ακόμα περισσότερους θεατές, αλλά και επισκέπτες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
4. ΠΗΛΕΙΑ. Γιορτές λόγου και τέχνης Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είμαστε το βουνό των Κενταύρων, αλλά και από εδώ ξεκίνησε το ταξίδι της η μυθική Αργώ.
5. ΙΔΡΥΣΗ ΩΔΕΙΟΥ. Για να μπορούν τα παιδιά να σπουδάσουν μουσική στον τόπο τους και να μην χρειάζεται να ταξιδεύουν στον Βόλο . Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά. Αυτές είναι μόνο λίγες σκέψεις και οράματα, για το τι μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον αυτού του τόπου…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.