Να μπει τέλος στον Γολγοθά των εμπόρων της Μαγνησίας

Από τον Γιώργο Καλτσογιάννη*

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες του νομού Μαγνησίας λόγω της υπερφορολόγησης και της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης. Ιδίως οι έμποροι έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα από την αποτυχημένη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας.
Οι έμποροι στο Βόλο, στον Αλμυρό και σε άλλες περιοχές του νομού τραβούν το δικό τους Γολγοθά. Έχουν ανοικτά μέτωπα με υποχρεώσεις προς Ταμεία, Εφορία, Τράπεζες, προμηθευτές, όταν η αγοραστική κίνηση είναι συνεχώς μειούμενη.
Τα λουκέτα στον κλάδο είναι απανωτά. Τα στοιχεία του Επιμελητηρίου αποκαλύπτουν την τραγική αλήθεια, καθώς 255 εμπορικά καταστήματα για το 2016 έκλεισαν και δεν άντεξαν στην φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης που έχει εξασθενήσει τα εισοδήματα των ελλήνων και έχει οδηγήσει στην καθίζηση της κατανάλωσης.
Μια βόλτα να κάνει ο οποιοδήποτε συμπολίτης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα διαπιστώσει την απογοητευτική κατάσταση στην αγοραστική κίνηση. Οι έμποροι είναι απεγνωσμένοι γιατί έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που βλέπει ως εχθρό τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και θα γίνει ακόμη πιο δραματική από τους νέους φόρους που έρχονται μέσα στο 2017 λόγω και της δεύτερης αξιολόγησης.
Γι’ αυτό και στη Ν.Δ. υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο την τόνωση του ιδιωτικού τομέα μέσα από τη μείωση της φορολογίας και την τόνωση της κατανάλωσης.
Εμείς θα είμαστε στο πλευρό των εμπόρων που με την τη δράση τους τονώνουν την τοπική οικονομία και θα αγωνιστούμε για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

* Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., π. Αντιπεριφερειάρχης –Δικηγόρος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.