Να μη χαθεί ούτε μια θέση πυροσβέστη στη Μαγνησία

Από τον Γ. Καλτσογιάννη, μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., π. Αντιπεριφερειάρχης –Δικηγόρος

Η κυβέρνηση απειλεί να στείλει στην ανεργία 75 και πλέον πυροσβέστες της Μαγνησίας που τόσα χρόνια προσφέρουν στο Πυροσβεστικό Σώμα, αδιαφορώντας αν έχουν ριχθεί πολλές φορές στην μάχη της κατάσβεσης στην πυρκαγιά, αλλά και αντιμετώπισης άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις των πυροσβεστών τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση δίνει αόριστες δεσμεύσεις ότι το ζήτημα τους θα αντιμετωπιστεί. Από λόγια όμως μας έχουν χορτάσει, παροιμιώδης άλλωστε είναι η δέσμευσή τους ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και τελικά υπέγραψαν το τρίτο και επαχθέστερο.
Το Πυροσβεστικό Σώμα της Μαγνησίας έχει ανάγκη από τους πενταετείς πυροσβέστες που προσφέρουν πολλαπλά στα κλιμάκια εντός και εκτός πόλης μεταβαίνοντας ανά πάσα στιγμή στο τόπο των πυρκαγιών και όπου το καθήκον τους καλεί.

Είναι προς το δημόσιο συμφέρον η μη αποδυνάμωση σε ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής, ενώ η πολιτεία θα πρέπει να δείξει την κοινωνική της ευαισθησία σε μια κατηγορία εργαζομένων που προσφέρουν και θα προσφέρουν ουσιαστικά.

Γι’ αυτό και εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να χαθεί καμία θέση πυροσβέστη και κανένας να μην οδηγηθεί στην ανεργία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.