Να μην λυγίσουμε από την καταστροφή

Από τις Κομματικές Οργανώσεις Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ)

Καρδίτσα, Φάρσαλα, Αλμυρός πλήρωσαν με νεκρούς και τεράστια καταστροφή στο βιός των κατοίκων και στις καλλιέργειες των αγροτών την εγκληματική διαχρονική αδιαφορία του αστικού πολιτικού συστήματος και των τοπικών «αρχόντων».
Ανοχύρωτες επαρχίες, εγκαταλειμμένες στην τύχη τους από ένα πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που για το μόνο που νοιάζεται είναι η ενίσχυση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου όπως με την έκδοση αδειών για ανεμογεννήτριες, τη καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία και τη καταλήστευση του κόπου και της παραγωγής των εργαζόμενων και των αγροτών.
Ανύπαρκτες υποδομές και αντιπλημμυρικά έργα, γέφυρες και δρόμοι που κόβονται σαν «χαρτί» από το νερό, ρέματα μπαζωμένα, χωράφια στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Ναι ήταν μεγάλη και πολύ έντονη η νεροποντή που έφερε ο «Ιανός» αλλά τα έργα γίνονται για να προλάβουν τις φυσικές καταστροφές και όχι για τα πρωτοβρόχια. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η Θεσσαλία μετρά νεκρούς και καταστροφές από πλημμύρες καθώς κανένα σοβαρό έργο δεν γίνεται στην περιοχή.
Σήμερα για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες μετά από αυτή την καταστροφή το μέλλον διαγράφεται ζοφερό καθώς η κυβέρνηση και η λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθούν με 600άρια και 3χίλιαρα να ξεμπερδέψουν από το πρόβλημα. Και όλοι μαζί, με την αντιπολίτευση αντάμα, ξεκίνησαν τις «επισκέψεις» και την «εκδήλωση της λύπης τους για τις καταστροφές». Όλοι αυτοί, κυβερνητικοί τωρινοί ή χθεσινοί καθώς και δήμαρχοι, περιφερειάρχης και αντι-περιφερειάρχες με την υποκριτική τους στάση, έρχονται να κοροϊδέψουν και όχι να ενισχύσουν πραγματικά. Ακόμα περιμένουν στην Μάνδρα, το Μάτι στην Εύβοια…!
Σήμερα για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες των περιοχών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες το χειρότερο θα είναι να λυγίσουν από το βάρος της καταστροφής και να περιμένουν με το χέρι απλωμένο από το κράτος, την κυβέρνηση, την αυτοδιοίκηση και το «πονόψυχο» κεφάλαιο να τους ενισχύσει για να σταθούν στα πόδια τους. Την ζωή μας θα την κερδίσουμε πίσω με διεκδίκηση , αλληλεγγύη και αγώνες και όχι με παρακάλια.
Στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίο να συγκροτηθούν επιτροπές διεκδίκησης και αλληλεγγύης σε κάθε πόλη, επαρχία και χωριό που χτυπήθηκε από τις πλημμύρες με στόχο η υπόθεση των αποζημιώσεων και της αποκατάστασης των ζημιών να γίνει υπόθεση διεκδίκησης του ίδιου του λαού. Και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η λαϊκή αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, η στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
Άμεση και πλήρη αποκατάσταση ζημιών και πληγέντων
Άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις, χωρίς δάνεια, έντοκα ή άτοκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.