Νέες προοπτικές ανάπτυξης της Μαγνησίας

Άρθρο του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Γιώργου Καλτσογιάννη

Σημαντικός προορισμός για χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτέλεσε και φέτος η Μαγνησία με την προσέλευση επισκεπτών να χαρακτηρίζεται ως μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ακολουθώντας την γενική τάση στη χώρα μας για ρεκόρ επισκεψιμότητας με 28.000.000 και πλέον ξένους τουρίστες.

Η Μαγνησία με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον γίνεται πόλος έλξης για τους επισκέπτες που μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους στα παραλιακά θέρετρα και ταυτόχρονα να γνωρίσουν διάφορα πολιτιστικά μνημεία και φυσικά αξιοθέατα, να συμμετάσχουν στις μαγευτικές εκδηλώσεις των συλλόγων και των φορέων, γεμίζοντας δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.

Σημαντικό μερίδιο στην τουριστική τόνωση της περιοχής έχει αναμφίβολα και η Περιφέρεια Θεσσαλίας που μέσα από τη συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις σε συνεργασία με τους Δήμους ανέδειξε το πλούσιο φυσικό κάλλος της περιοχής και την κατέστησε ως μία από τους ελκυστικότερους προορισμούς της χώρας.

Συγχρόνως η υλοποίηση έργων υποδομής και η ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης ως πετυχημένος συνδυασμός της τόνωσης της τουριστικής δραστηριότητας σε ένα πλαίσιο προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην έλευση επισκεπτών.

Βέβαια οι προκλήσεις είναι ακόμη μπροστά μας και ο τόπος μας μπορεί να κερδίσει ακόμη περισσότερα από τον τουρισμό.
Η στήριξη της πολιτείας και η συνεργασία τω αρμόδιων φορέων είναι καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα βήματα.

Πρώτον, θα πρέπει να βοηθηθούν από το Κράτος οι επαγγελματίες του τουρισμού για να δημιουργούν θέσεις και να κάνουν νέες επενδύσεις. Ναι στη νομιμότητα , στη διαφάνεια, αλλά ναι και σε μια λογική φορολόγηση που δεν θα τους εξοντώνει.

Δεύτερον, υλοποίηση δράσεων για να καταστήσουμε τη Μαγνησία τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο. Τα νησιά, το Πήλιο, η νοτιοδυτική Μαγνησία έχουν αξιοθέατα που μπορούν να το πετύχουν αυτό. Χρειάζονται, όμως και ιδέες, προτάσεις, δράσεις.

Τρίτον, ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού που θα αφήσει ακόμη περισσότερα έσοδα στην περιοχή.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τις προτάσεις της, το συνεργατικό της πνεύμα και κυρίως με αποδεδειγμένη αντίληψή της «πράξεις και όχι λόγια» είναι εδώ για να τονώσει ακόμη περισσότερο την τοπική οικονομία και να προσδώσει ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης μέσα από τη δυναμική «βιομηχανία» της χώρας που λέγεται τουρισμός πάντοτε με σεβασμό στο ανεκτίμητο πλούτο του τόπου μας, το φυσικό περιβάλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.